sedinta de guvern, senat, judecatori, vechime minima, vechime magistrati, vechime in munca
Social

Elena Barbu, vicepresedintele Curtii de Apel Bucuresti, este magistratul care a eliberat lotul Truica

Curtea de Apel Brasov a decis, vineri, ca lotul Truica nu poate fi arestat. Singurul personaj retinut in acest moment este Paul Lambrino, dupa o audiere de circa sase ore la DNA Brasov. Judecatorul care a decis ca lotul Remus Truica nu poate fi arestat se numeste Elena Barbu, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti. Magistratul este sotia lui Silviu Gabriel Barbu, un personaj extrem de important.

Despre el putem spune ca a fost consilier de stat in Administratia Prezidentiala in mandatul lui Traian Basescu (2006-2007), iar apoi a ajuns secretar general adjunct in Ministerul Justitiei, in 2012. Din decembrie 2012 pana in prezent detine functia de inspector general in cadrul Ministerului Afacerilor Externe. In plus, a fost vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti, functie pe care o detine acum sotia sa, potrivit stiripesurse.ro.

Despre Remus Truica se stie ca a avut multe functii publice sub mai multe guverne, avand legaturi in cele mai inalte sfere politice. La fel si Dan Andronic, un apropiat al mai multor politicieni, de la Adrian Nastase la Traian Basescu.

Cum sotul judecatoarei si cei pe care aceasta ii judeca se cunosteau ca urmare a activitatii lor politice, se ridica semnul de intrebare daca nu cumva acesta ar fi trebuit sa se abtina si sa nu analizeze cazul, mai precizeaza sursa citata.

Articole asemănătoare

Victor Ponta, trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul in care este anchetat alaturi de Dan Sova

Lucy Ionesco

Elena Udrea vrea sa fie cercetata in stare de libertate in dosarul Gala Bute

Lucy Ionesco

Cum s-a produs accidentul de pe Autostrada Soarelui, in care a fost implicat un autocar cu turisti din Ucraina

Lucy Ionesco