-2.8 C
România
1 decembrie 2020
Elena Udrea, pe Facebook: Laura Codruta Kovesi conduce ancheta in dosarul Gala Bute
Breaking News

ELENA UDREA, ARESTATA PENTRU 30 DE ZILE. RECONSTITUIRE: CUM AU DISIMULAT MITA UDREA SI COCOS

Elena Udrea a primit miercuri mandat de arestare pentru 30 de zile. Decizie a fost data in cursul serii de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Anuntul privind arestarea pentru 30 de zile a Elenei Udrea a fost facut de avocatul sau la iesirea din sediul instantei supreme. El a mai spus ca mandatul de arestare a fost emis in dosarul Microsoft, in urma denuntului lui Dinu Pescariu. HotWeek va prezinta mai jos date din referatul DNA cu privire la reconstituirea retelei spagii de catre procurori. Elena Udrea si Dorin Cocos au disimulat mita prin vanzarea si achizitionarea mai multor imobile, sustin procurorii DNA, dar aflam detalii in aceasta privinta mai jos.

Elena Udrea a fost dusa in arestul Politiei Capitalei. Avocatul Elenei Udrea a anuntat ca va contesta decizia de arestare preventiva.

Elena Udrea a fost retinuta marti seara pentru 24 de ore de procurorii DNA si pusa sub acuzare într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft pentru doua fapte de trafic de influenta si o fapta de spalare de bani.

Potrivit DNA, Elena Udrea este urmarita penal pentru trei fapte de trafic de influenta – in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro, precum si pentru spalare de bani.

HotWeek.ro iti recomanda si: DENUNT LA DNA FACUT DE GABRIEL SANDU: Emil Boc, Vasile Blaga, Roberta Anastase si Cezar Preda, printre pionii care au falimentat bugetul pentru PDL

Camera Deputatilor a dat luni avize pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute, in care este acuzata de fapte de coruptie.

Pe 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar in dosarul Microsoft. In 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventiva a deputatului, aratand ca a incalcat dispozitiile legale ale controlului judiciar, facand afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse.

Cum au reconstituit procurorii RETEAUA SPAGII in dosarul „Microsoft”: Elena Udrea si Dorin Cocos au disimulat mita

Elena Udrea si fostul ei sot, Dorin Cocos, au disimulat mita pe care au primit-o pentru atribuirea contractului de licentiere Microsoft, prin instrainarea si achizitionarea mai multor imobile, ei incercând astfel sa ascunda circuitul financiar al banilor obtinuti ilegal, potrivit referatului

HotWeek.ro iti recomanda si: DNA: O parte din mita dirijata de Elena Udrea in Dosarul Microsoft, folosita de PDL

„S-a stabilit ca, in perioada 2009 – 2013, Cocos Dorin si Udrea Elena Gabriela au instrainat si respectiv au achizitionat mai multe imobile, existand indicii in sensul ca acestea au constituit una dintre modalitatile de disimulare a provenientei sumelor de bani si a circuitului financiar. in concluzie, prin operatiuni de vânzare – cumparare de bunuri imobile sau ‘bunuri viitoare’, acordarea unor imprumuturi catre SC Clamari Trading Impex SRL, respectiv prin novarea creditului de 3.297.000 euro de la BRD, Udrea Elena Gabriela a efectuat operatiuni specifice infractiunii de spalare a banilor”, arata procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in referatul cu propunerea de arestare a Elenei Udrea.

Mai mult, noteaza procurorii, din actul de partaj incheiat intre Cocos si Udrea in 10 iunie 2013 rezulta ca, la momentul acestei tranzactii, a fost declarata drept datorii comune suma de 540.045 ce urma sa fie platita catre firma Calamari Trading Impex SRL si creditul de 500.000 de euro, contractat de la Dinu Pescariu, scadent in anul 2021.

HotWeek..ro iti recomanda si: DNA verifica predarea Elenei Udrea fara catuse in arestul Politiei Capitalei

„Ambele credite au fost preluate de inculpatul Cocos Dorin. Cuantumul sumei imprumutata de la Pescariu Dinu Mihail, declarat la partaj se contrazice cu chitantele identificate la perchezitia domiciliara in biroul lui Pescariu Dinu Mihail si care atesta in fals ca anterior partajului, respectiv pâna la data de 10 iunie 2013, s-ar fi restituit suma de 100.000 de euro”, sustin procurorii DNA.

Tot din actul de partaj rezulta ca o mare parte din imobilele obtinute in perioada 2009 – 2013, cât si din sumele de bani aflate in conturi au ajuns in posesia Elenei Udrea, la care se adauga si o suma de doua milioane de euro.

„Din discutiile dintre Cocos Dorin si Pescariu Dinu Mihail, rezulta ca inculpatul Cocos Dorin i-a solicitat acestuia semnarea chitantelor antedatate desi realiza caracterul fraudulos al acestora, Udrea Elena Gabriel având cunostinta de demersurile efectuate de Cocos Dorin de a disimula foloasele necuvenite primite”, noteaza procurorii, referitor la modul in care cei doi soti au incercat sa ascunda mita primita in urma semnarii contractului Microsoft.

Elena Udrea a fost adusa, miercuri, din arest la instanta suprema, unde se judeca cererea procurorilor DNA de arestare a deputatului PMP, in dosarul Microsoft.

Procurorii anticoruptie au emis marti, la ora 21.40, ordonanta de retinere pentru deputatul PMP Elena Udrea, dupa ce aceasta a stat aproape zece ore la DNA, unde si-a studiat dosarul si a fost audiata.

Potrivit DNA, Elena Udrea a fost retinuta pentru trei fapte de trafic de influenta – in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-România si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si pentru spalare de bani.

Elena Udrea a fost retinuta dupa ce Camera Deputatilor a dat avize pentru urmarirea penala si arestarea preventiva a deputatului PMP, in dosarele Microsoft si Gala Bute, in care este acuzata de fapte de coruptie.

In 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusa sub control judiciar in dosarul Microsoft. in 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventiva a deputatului, aratând ca a incalcat dispozitiile legale ale controlului judiciar, facând afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse.

In dosarul Microsoft, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa trei milioane de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-România.

Udrea mai este acuzata in dosarul Microsoft ca a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in acelasi dosar, „pentru a-i rezolva problemele din justitie”.

Procurorii au aratat, in referatul prin care au solicitat aviz de la Camera Deputatilor pentru arestare, ca Elena Udrea a fost denuntata la DNA de Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft.

„La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu-Mihail a formulat denunt cu privire la savârsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plângerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 – februarie 2014”, au scris procurorii in referat.

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont si inscrisuri olografe ridicate la perchezitii, in care sunt indicate sume de bani platite.

Acuzatiile din dosarul Microsoft

In dosarul Microsoft, fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos este acuzat ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa trei milioane de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.

Udrea mai este acuzata in dosarul Microsoft ca a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in acelasi dosar, „pentru a-i rezolva problemele din justitie”.

Procurorii au aratat, in referatul prin care au solicitat aviz de la Camera Deputatilor pentru arestare, ca Elena Udrea a fost denuntata la DNA de Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft.

„La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu-Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 – februarie 2014”, au scris procurorii in referat.

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont si inscrisuri olografe ridicate la perchezitii, in care sunt indicate sume de bani platite.

Stiri pe aceeasi tema

Cati romani traiesc in Marea Britanie, potrivit estimarilor ONS. Doar la Londra traiesc 100.000 de romani

Delia Ion

Parlamentul European a votat redistribuirea locurilor dupa Brexit. Alegerile europarlamentare vor avea loc intre 23 si 26 mai 2019

Ioana Badulescu

Carmen Dan nu demisioneaza de la Ministerul de Interne si sustine ca doar partidul o poate scoate din Guvern

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult