Elena Udrea, condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 28, 2017 19:13

Elena Udrea, condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva

Elena Udrea a fost condamnata, marti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Gala Bute. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al ICCJ. De asemenea, Elena Udrea este obligata de instanta sa plateasca despagubiri in valoare de 8,1 milioane de lei.

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale a primit aceasta sentinta sub acuzatia de luare de mita si abuz in serviciu. Tot in dosarul Gala Bute, Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare, Gheorghe Nastasia a primit 4 ani de inchisoare, iar Ana Maria Topoliceanu a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare. Totodaa, fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat.

Elena Udrea a fost condamnata la 5 ani de inchisoare pentru luare de mita, 4 ani pentru o alta fapta de luare de mita, 6 ani pentru o a treia infractiune de luare de mita si tot 6 ani pentru abuz in serviciu. Ea a fost achitata pentru acuzatiile de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si pentru obtinere pe nedrept de fonduri europene. Pedepsele au fost contopite, urmand ca fostul ministru sa execute pedeapsa cea mai mare – de 6 ani. Sentinta nu este definitiva.

Rudel Obreja si Tudor Breazu sunt singurii inculpati din dosar, in afara de Elena Udrea, care au primit pedepse cu executare: 5 ani de inchisoare pentru Rudel Obreja si 3 ani pentru Tudor Breazu. Ceilalti inculpati au primit pedepse cu suspendare.

Elena Udrea trebuie sa restituie Autoritatii Nationale pentru Turism 8,1 milioane de lei, precum si 900.000 de euro catre doi martori. Instanta a mai dispus confiscarea a aproximativ un milion de lei de la Elena Udrea Udrea.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie 2015, fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.