Elena Udrea: Intr-un dosar penal exista doua parti care trebuie sa aiba tratament egal
Social

Elena Udrea: Intr-un dosar penal exista doua parti care trebuie sa aiba tratament egal

Elena Udrea continua seria postarilor pe Facebook. In ultimul mesaj, Elena Udrea se declara „total de acord” cu propunerea discutata in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) privind interzicerea afirmatiilor publice in cazul persoanelor aflate sub control judiciar. Numai ca Udrea completeaza ca, in acest caz, aceeasi interdictie ar trebui sa o aiba si acuzatorul.

„Ieri, in sedinta CSM, a fost facuta o propunere interesanta. Domnul procuror Gheorghe Muscalu este de parere ca persoana aflata sub control judiciar nu ar trebui sa aiba voie sa comunice public legat de cauza in care este acuzat. Desi ideea a venit ca urmare a situatiei create in cazul meu, declar ca sunt total de acord!”, scrie Udrea pe Facebook.

Pe acelasi subiect: Elena Udrea a incalcat independenta justitiei

Ce a declarat Elena Udrea de a intrat in atentia CSM

Elena Udrea completeaza ca, „pentru ca scopul de a nu fi afectat actul justitiei sa fie atins, ar trebui ca aceeasi interdictie sa o aiba si acuzatorul”. „Intr-un dosar penal exista doua parti care trebuie sa aiba tratament egal: acuzarea si apararea. Daca acuzarea se face in mod public, atunci si apararea trebuie sa poata raspunde public. Deci, ar fi corect sa nu mai vedem comunicate oficiale ori documente din dosare date «pe surse» din partea anchetatorilor, care au rolul de a construi perceptia publica de vinovatie a celui acuzat, inainte ca o instanta sa se pronunte. Mai ales ca «perceptia publica» este un argument al acuzarii invocat adeseori in fata judecatorilor”, mai arata Udrea.

Membrii CSM au discutat, joi, despre schimbarea Codului de procedura penala in asa fel incat persoanele care sunt cercetate sub control judiciar sa nu poata face afirmatii publice.

Stiri pe aceeasi tema

Angajari SIE. Universitatea Bucuresti prezinta pe 8 decembrie oportunitati de angajare la SIE

Cristiana Petrariu Bota

MApN anunta ca achizitia lansatoarelor de racheta Himars urmeaza a fi aprobata de Congresul SUA

Ioana Badulescu

Decizie definitiva in cazul lui Darius Valcov: inca 30 de zile in arest preventiv

Corina Alexandru

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult