Elena Udrea, pe Facebook: Laura Codruta Kovesi conduce ancheta in dosarul Gala Bute
Social

Elena Udrea – Motivarea judecatorilor in cazul arestarii deputatului

HOTWEEK.RO VA PREZINTA MAI JOS MOTIVAREA JUDECATORILOR IN CAZUL ARESTARII DEPUTATULUI ELENA UDREA, FOST MINISTRU AL TRANSPORTURILOR. Amintim ca Elena Udrea se afla in arest din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata pentru 30 de zile prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul Microsoft. Elena Udrea este acuzata, in dosarul Microsoft, de trei fapte de trafic de influenta – in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si de spalare de bani.

„Din declaratia inculpatului Sandu Gabriel rezulta ca incultata Elena Udrea si-a exercitat autoritatea decurgand din functia de ministru si din calitatea de vicepresedinte PDL pentru a obtine promovarea HG 460/2009 si asigurarea bugetului necesar derularii contractului. Faptul ca Dorin Cocos a cerut si a primit bani coroborat cu declaratia lui Sandu Gabriel din care rezulta ca inculpata Elena Udrea a facut presiuni asupra sa in vederea obtinerii HG sunt de natura sa determine, in opinia instantei, o suspiciune rezonabila in sensul comiterii infractiunii pentru care aceasta este cercetata.

Te-ar putea interesa si: Elena Udrea a cedat nervos in arest. Vrea sa varuiasca celula si sa schimbe mobila

Inculpata Elena Udrea nu a negat si a recunoscut discutia cu Dinu Pescariu, dar i-a dat o alta explicatie in sensul ca Dinu Pescariu i-ar fi cerut doar sa afle daca un anumit avocat care reusise sa deblocheze un cont al unei persoane cercetate in acelasi dosar este prieten cu seful unui serviciu secret roman, instanta considera ca se poate vorbi de o suspiciune rezonabila a comiterii infractiunii de trafic de influenta”, se arata in motivarea instantei.

„Simpla calitate de sotie a lui Dorin Cocos nu este suficienta pentru a se considera ca a avut suficienta pentru a se considera ca a avut cunostinta de toate actiunile acestuia si ca a fost de acord cu ele. Pe de alta parte, chiar si daca acest lucru ar fi adevarat, Elena Udrea nu ar putea fi acuzata decat de favorizarea infractorului, pentru ca exista insa o cauza de nepedepsire decurgand tocmai din calitatea de sotie a inculpatului presupus favorizat.

HotWeek.roiti recomanda si: Mama Elenei Udrei si-a vizitat fiica in arest. VIDEO

In opinia instantei, daca suma de un milion de euro, cat si banii platiti ulterior, dupa incheierea promisiunii de cumparare din aprilie 2013, au provenit din comiterea de infractiuni de catre Dorin Cocos, fiind platiti tot de catre Dorin Cocos, nu se poate trage concluzia ca automat, datorita calitatii sale de sotie, inculpata Elena Udrea poate fi acuzata de spalare de bani in modalitatea indicata de organele de urmarire penala.

Imprejurarea ca inculpata nu are antecedente penale, are studii superioare, este bine integrata social nu este de natura sa micsoreze starea de pericol pentru opinia publica intrucat fenomenul coruptiei”, se mai arata in motivare.

Elena Udrea a fost arestata pentru 30 de zile de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul Microsoft. Decizia ICCJ nu este definitiva si poate fi contestata la aceeasi instanta.

Stiri pe aceeasi tema

Un nou incident la metrou, o batrana a incercat sa arunce pe sine o femeie in statia Unirii 2

Cristiana Petrariu Bota

Dan Baciu este noul director general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti

Ioana Badulescu

Mai multe spitale judetene si din Bucuresti vor fi dotate cu echipamente medicale de rezonanta magnetica (RMN) si computer tomograf (CT)

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult