Elena Udrea
Politica

Elena Udrea poate fi retinuta, dar nu poate fi arestata

Elena Udrea poate fi retinuta, dar nu poate fi arestata, a decis, miercuri seara, plenul Camerei Deputatilor. Pentru retinerea Elenei Udrea s-au inregistrat 123 de voturi pentru si 119 impotriva, intrunind numarul voturilor necesare ca cererea sa treaca. Pentru arestarea deputatei Elena Udrea s-au intrunit doar 115 voturi pentru, insuficiente pentru ca cererea DNA sa fie aprobata, fiind nevoie de minim 123 de voturi, adica jumatate plus unu din numarul celor prezenti.

Voturile vor fi renumarate la votul pentru retinere pentru ca in urna s-au gasit mai multe bile.

In ceea ce priveste cererea cu privire la inceperea urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, rezultatul votului a fost unul covarsitor, 193 dintre parlamentari au votat „pentru” iar 107 „impotriva”. De mentionat este ca in sala au fost prezenti 325 de demnitari.

Amintim ca cererile de retinere si arestare preventiva ale Elenei Udrea in noul dosar DNA nu au intrunit numarul necesar de voturi la votul dat vineri in comisia juridica, urmand ca plenul sa dea votul decisiv. Pe de alta parte, deputatii juristi au avizat favorabil cererea de urmarire penala a Elenei Udrea.

Plenul Camerei Deputatilor a inceput sa dezbata si sa voteze cererile justitiei in cazul Elenei Udrea. Prima cerere este cea de urmarire penala, care a fost aprobata cu 193 de voturi pentru si 106 impotriva. Urmeaza votul pentru cererea de retinere si arestare. Procedural, Elena Udrea isi va sustine punctul de vedere in plen, iar votul se va da pe proiectele de hotarare elaborate de Comisia Juridica din Camera Deputatilor.

Votul pentru cele trei cereri va fi secret, cu bile, insa atat liderul PNL Alina Gorghiu cat si liderul PSD Liviu Dragnea au anuntat ca deputatii din partidul pe care il conduc vor vota „la vedere”.

Stiri pe aceeasi tema

Ecaterina Antronescu, schimb de replici la o televiziune de stiri pe tema bancnotelor mototolite in fata studentilor de la Politehnica

Cristiana Petrariu Bota

Ana Birchall: Riscul disparitiei Uniunii Europene inca exista

Cristiana Petrariu Bota

Firea acuza Administratia Prezidentiala ca a izolat-o la receptia de la Cotroceni, astfel incat presedintele sa nu dea mana cu ea

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult