Elevi intoxicati cu vapori de clor la o scoala din Tancabesti – Ilfov

Corina Alexandru
By Corina Alexandru februarie 18, 2015 10:38

Elevi intoxicati cu vapori de clor la o scoala din Tancabesti – Ilfov

Mai multi elevi dintr-o scoala din Tancabesti, Ilfov, s-au intoxicat cu vapori de clor si au fost transportati la spital. Totul s-a intamplat dupa ce in institutia de invatamant s-a spalat cu clor, substanta afectandu-i apoi pe elevii care au inhalat vaporii.

21 de copii din clasele 0 si I sunt investigati de catre echipaje ISU si  SMURD. O unitate de terapie intensiva au ajuns imediat la fata locului pentru a putea efectua manevrele care se impun si transport de urgenta.

Potrivit lui Raed Arafat, secretar de stat in MAI “copiii expusi la vaporii de clor nu prezinta complicatii. Micutii prezentau stari de voma si lesin, din fericire nici unul in stare critica. Medicii prezenti la fata locului efectueaza triajul. Deoarece s-a intervenit rapid, nu ne asteptam sa fie agravari ale starii lor de sanatate”.

Cauza care a declansat producerea vaporilor de clor la scoala din Tancabesti este o concentratie prea mare a substantelor folosite la spalatul pe jos.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) precizeaza ca elevii de la Scoala Generala din Tancabesti, judeţul Ilfov, au acuzat stare de lesin, institutia fiind evacuata. La fata locului au intervenit trei utilaje SMURD, un elicopter si o autospeciala.

Unul dintre elevi este transportat la spitalul Floreasca, cu elicopterul SMURD, cinci copii sunt transportati la spitalul Elias şi noua la spitalul Grigore Alexandrescu. Toate victimele sunt constiente.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.