Evaluare Nationala: Examenele de azi sunt invechite si nu sunt adaptate la gandirea elevilor
Social

Elevii care au media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat vor primi bani de la Guvern

Elevii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala si Bacalaureat vor primi bani de la Guvern. Astfel, absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională de clasa a VIII-a (EN VIII) și la examenul național de Bacalaureat din 2017 vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanțelor realizate, transmite Guvernul intr-un comunicat de presa.

Potrivit unei hotărâri adoptate in ultima sedinta de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017.

Vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat EN VIII cu media 10.

De interes: Ministerul Educatiei aduce o schimbare majora in scoli: Nici un material didactic auxiliar nu mai este valabil 

Ministerul Educatiei anunta o noua Lege a Educatiei, care va fi gata in septembrie 2018 

Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educației, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria elevilor cu potențial deosebit fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Sanatatii aduce precizari privind desfasurarea activitatii de transplant

Cristiana Petrariu Bota

Romanul de la Helsinki care ajuta la prevenirea intrarii pe piata UE a produselor chimice periculoase

Cristiana Petrariu Bota

Politia de Frontiera a efectuat formalitatile de intrare in tara pentru aproximativ 3.000 de cetateni romani si straini

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult