Elevii din Sectorul 6 laureati ai olimpiadelor scolare, recompensati de primarul Rares Manescu

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 5, 2015 19:27

Elevii din Sectorul 6 laureati ai olimpiadelor scolare, recompensati de primarul Rares Manescu

Primaria Sectorului 6 i-a recompensat pe elevii din sector laureati ai olimpiadelor scolare, faza nationala, in cadrul proiectului Premiile „Educatie – Excelenta pentru Viitor. Primarul Rares Manescu a fost prezent la evenimentul care s-a desfasurat, joi, la Biblioteca Centrala Universitara Carol I si le-a oferit premii si diplome de excelenta elevilor care au facut cinste sectorului prin rezultatele obtinute la olimpiade.

Sub deviza “Educatia este pasaportul nostru pentru viitor, intrucat ziua de maine apartine celor care invata astazi”, 11 elevi au fost felicitati si 9 dascali care i-au indrumat pe drumul performantei, au primit la randul lor, diplome si premii.

Copiii au reprezentat cu mandrie unitatile de invatamant din care provin, care le-au inspirat lupta pentru performanta si motivul pentru care au primit recunoasterea comunitatii Sectorului 6.

“Astfel de initiative vor continua, deoarece viitorul nostru sta in mana copiilor nostri, iar eforturile lor nu trebuie sa treaca neobservate. Premierea de astazi are menirea de a le intari convingerea ca drumul pe care au pornit este drumul spre excelenta”, a explicat Rares Manescu.

Scoala Gimnaziala nr. 59 a fost aplaudata deoarece elevul Ciumara Serban (clasa a VI-a) a reusit sa obtina locul II la olimpiada de Matematica.

Catrina Adriana Larisa (clasa a XI-a), Georgescu Alexandra Mihaela (clasa a XII-a), Popescu Madalina Florentina (clasa a XII-a) – eleve la Colegiul National “Elena Cuza” au luat locul I la Olimpiada Animatorilor.

Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu”, reprezentat de Barboi Sergiu (student acum la Facultatea de Limbi Straine), Idu Andreea (clasa a XII-a) si Orodel Daniela Ioana (clasa a XI-a), s-a mandrit cu medalii de argint la Olimpiada de Limba Portugheza.

Ultimii, dar nu cei din urma, au fost patru copii minunati de la Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Auz “Sfanta Maria”. Despre acesti copii se vorbeste de cele mai multe ori ca parte a unui grup vulnerabil, dar ei au dovedit ca deficienta nu este un impediment pentru performanta scolara. Dena Maria Andreea, eleva in clasa a VIII-a, a obtinut locul I la Olimpiada de Limba si Literatura Romana, Mehedintu Mihaela Sorina, eleva in clasa a VIII-a, a obtinut locul I la Olimpiada de Matematica, Braniste Florentina eleva in clasa a VIII-a, a obtinut locul I la Olimpiada de Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor (TIC), iar Mihai Ionel Catalin elev in clasa a VIII-a, a obtinut locul I la Olimpiada de Educatie plastica. Acesti copii care au invatat sa isi organizeze timpul, sa faca fata unei competitii, au invatat ce inseamna efortul, disciplina, perseverenta, rabdarea si responsabilitatea.

La evenimentul desfasurat intr-un cadru festiv, au participat parintii si membrii marcanti ai comunitatii si ai mediului universitar.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.