Elevii ii cer premierului Dancila sa-si ceara scuze pentru declaratia "Nu suntem la scoala ca sa vina domnul profesor si sa ia elevii de urechi"
Breaking News

Elevii ii solicita premierului Dancila sa-si ceara scuze pentru declaratia „Nu suntem la scoala ca sa vina domnul profesor si sa ia elevii de urechi”

Elevii se declara jigniti de afirmatia premierului Viorica Dancila in rafuiala dusa cu presedintele Klaus Iohannis, si ii cer sa isi ceara scuze public pentru declarația ”Nu suntem la scoala ca sa vina domnul profesor si sa ia elevii de urechi”, pentru ca „promoveaza atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”. Punctul de vedere a fost transmis de Asociatia Elevilor din Constanta.

In acest context, elevii ii cer premierului Viorica Dancila sa isi ceara scuze in mod public fata de elevi, deoarece afirmatii de acest tip contravin Statului Elevului care vehiculeaza ca ”Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnitatii si personalitatii proprii”.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, la România TV, cu privire la întâlnirea pe care ar fi trebuit să o aibă cu Klaus Iohannis la Cotroceni în legătură cu o mediere între BNR și Guvern, că preşedintele a chemat-o „să o certe ca pe un elev”.

Citeste si: Dancila ii raspunde lui Iohannis: Nu vad niciun motiv sa demisionez atata timp. E un gest si o declaratie care nu isi aveau locul acum

Presedintele Iohannis ii cere demisia premierului Dancila: Ii retrag increderea si ii cer demisia. D-na Dancila nu face fata pozitiei de prim-ministru al Romaniei

”Domnul președinte dădea senzația că mă cheamă la școală, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru”, a mai spus Dăncilă.

Comunicatul Asociației Elevilor din Constanța

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă declarațiile făcute seara trecută la un post național de televiziune de către doamna prim-ministru a României Viorica Dăncilă – “Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi.”

Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 șeful guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii.”, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrității fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să își asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere.

Îi solicităm doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România. Atâta timp cât persoanele de la conducerea țării fac afirmații de genul acesta, considerându-le normalități, nu ne putem aștepta la o schimbare a paradigmei în educație, cu atât mai puțin la o adaptare a sistemului de învățământ, alături de mentalitățile care îl constituie, la cerințele și așteptările secolului al XXI-lea”.

Stiri pe aceeasi tema

SALARIZARE 2017. Guvernul a discutat despre noul salariu minim si modificarile la legea salarizarii unice

Cristiana Petrariu Bota

Presedintele Iohannis trimite Legile Justitiei la CCR si sesizeaza Comisia de la Venetia: Fac un apel catre CCR sa nu se grabeasca in luarea deciziei

Ioana Badulescu

Reportaj L’Express despre situatia dramatica din Rep. Moldova chiar in ziua in care Vlad Filat a fost retinut la Chisinau

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult