Elevii romani si programarea creativa. Iata rezultatele celui mai mare concurs de gandire computationala
Comunicate

Elevii romani si programarea creativa. Iata rezultatele celui mai mare concurs de gandire computationala

La prima etapă a Concursului Bebras Romania 2016 au participat 11.222 de elevi şi 470 de profesori din 266 de unităţi şcolare. ECDL este organizatorul național al concursului de gândire computațională Bebras, desfăşurat în 41 de ţări din întreaga lume. Bebras Challenge îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii algoritmice şi să îi atragă spre domeniul informatic.

Săptămâna mondială Bebras a fost declarată anul acesta în perioada 7-11 Noiembrie 2016. Pentru prima dată, în România s-a organizat acest eveniment prin ECDL ROMANIA, cu sprijinul Ministerului Educaţiei şi ATIC.
Participarea la această competiţie le-a oferit elevilor oportunitatea de a-și testa abilitățile logice și de calcul, prin intermediul diferitelor tipuri de probleme amuzante și provocatoare în același timp. Competiția s-a desfășurat exclusiv online în cadrul fiecărei unități școlare, sub supravegherea unui profesor, conform unui orar flexibil. Testele s-au putut susține în limba română sau engleză. Participarea la acest concurs a fost gratuită pentru toţi elevii. Competiţia se desfăşoară pe 4 categorii: Benjamin (clasele V si VI), Cadet (clasele VII si VIII), Junior (clasele IX si X), Senior (clasele XI si XII).

221 de licee şi 44 de şcoli gimnaziale din 49 de judeţe din România s-au înscris la startul Bebras. Bucureştiul, Bacăul şi Suceava au fost fruntaşe la numărul de participanţi. Surpriza a venit de la Liceul „Mihai Eminescu” Carapciu, regiunea Cernăuţi, care a intrat în competiţie cu 19 elevi. Din cei 11.222 de elevi participanți la prima etapă, 365 de elevi s-au calificat pentru a doua rundă Bebras Romania din perioada 20-24 februarie 2017, cu un scor minim de 135 de puncte din maximul de 180 posibile. Judeţele cu cei mai mulţi elevi calificaţi în cea de a doua rundă Bebras România sunt Galaţi şi Vâlcea. Rezultatele Bebras România sunt disponibile pe www.bebras.ro.

ECDL sprijină cu fermitate inițiativele de creștere a nivelului de competențe digitale și pledează în favoarea unei abordări integrate a educației IT, care să îi ofere fiecărui elev posibilitatea de a învăța elementele fundamentale ale informaticii,  în acelaşi timp cu alfabetizarea digitală.

Dobândirea competențelor digitale trebuie să se întâmple în școală, oferindu-se posibilitatea elevilor de a avea o înțelegere mai profundă a tehnologiilor digitale. Competențele de alfabetizare digitală sunt relevante și susțin toate celelalte materii. Ca urmare, aceste competenţe ar trebui dezvoltate simultan și complementar cu Informatica. În România până în prezent, aprox. 70 000 de liceeni şi-au echivalat proba de competenţe digitale de la Bacalaureat cu ECDL PROFIL BAC.

În calitate de autoritate de certificare a competențelor digitale, ECDL ROMANIA se implică activ în ghidarea tinerilor spre accesul la competențe digitale reale și oferă instrumentele utile pentru provocările ce decurg din transformările tehnologice.

Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forțe de muncă inovative și minimizarea diviziunii digitale și va fi parte integrantă din succesul pe care îl va înregistra politica unei creșteri inteligente, susținute și inclusive.

Prin reţeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel naţional şi prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigură tuturor oportunitatea de a obţine şi de a-şi certifica la standard internaţional şi pe un anumit nivel competenţele digitale. Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații  din companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul Permisului ECDL.

European Computer Driving Licence a apărut în anul 1997 prin finanţarea primită de la Uniunea Europeană prin programul de cercetare ESPRIT. De atunci, ECDL s-a extins, fiind oferit de peste 100 de ţări în 40 de limbi vorbite la nivel global. Este recunoscut în sistemele de calificare din mai multe ţări, inclusiv în Marea Britanie, Irlanda, Franţa, România şi Italia şi este folosit de un număr mare de ministere şi agenţii guvernamentale. Detalii pe www.ecdl.ro şi www.ecdl.org.

Stiri pe aceeasi tema

Bogdan Diaconu cere anularea OMFP 218/ 2015 privind suspendarea activitatii unei firme

Cristiana Petrariu Bota

Proiectul „Intarirea capacitatii IMM-urilor de a se adapta la Revolutia Industriala 4.0”, prezentat la Parlament in cadrul Startup Next

Cristiana Petrariu Bota

Autoritatea Electorala Permanenta: Dezbatere publica pe legea privind finantarea partidelor si a campaniilor electorale

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult