Externe

Elicopter militar din Rep. Moldova, capturat de talibani in Afganistan. O persoana ar fi fost ucisa, la Chisinau s-a instituit o celula de criza

Un elicopter militar din Republica Moldova cu trei persoane la bord a fost capturat de talibani in Afganistan. Moldovenii capturati, membri ai echipajului, sunt Oleg Groza, Mihail Crihan si Ion Buruiana, iar potrivit primelor informatii, unul dintre membrii echipajului a fost ucis. La Chisinau s-a instituit o celula de criza in cadrul MAEIE, ai carei reprezentanti sunt in contact cu Ambasada Republicii Islamice Afganistan in Republica Moldova cu resedinta la Kiev privind situatia celor trei cetateni moldoveni.

Potrivit unor informatii citate de publika.md, elicopterul nu face parte din misiunea de pacificare ONU.

UPDATE 09.10: Unul dintre cei trei moldoveni ar fi fost ucis, însă informaţia, deocamdată, nu este confirmată. Anunţul a fost făcut de premierul în exerciţiu, Gheorghe Brega. „Unul dintre cetăţenii moldoveni, capturaţi în Afganistan, ar putea fi mort”.

UPDATE: Moldovenii capturaţi, membri ai echipajului, sunt Oleg Groza, Mihail Crihan şi Ion Buruiană.

(06:05) Un elicopter, care aparține unei companii din Moldova, cu trei cetăţeni moldoveni la bord, a fost capturat de talibani. Incidentul a avut loc, marti seara, în Afganistan.

Presa străină scrie că 16 persoane au fost luate ostatice, iar alte trei au fost ucise. Incidentul s-a produs în regiunea Faryab, din Afganistan, controlată de talibani.

Potrivit ministrului în exerciţiu de Interne, Oleg Balan, aparatul de zbor care aparţinea unei companii private din Moldova participa la misiuni de pacificare în Afganistan.

„A fost doborât sau a fost nevoit să facă o aterizare forţată în Afganistan. Este un elicopter, care asigură transportarea persoanelor în Afganistan”, a spus ministrul în exerciţiu de Interne, Oleg Balan.

Ministrul a mai declarat că printre membrii echipajului se numără trei cetățeni moldoveni. Doi dintre aceştia sunt piloţi, iar cel de-al treilea este inginer.

„Unul din piloţi a reuşit să anunţe compania că au fost forţaţi să aterizeze şi din primele informaţii că au nimerit în plen la opoziţia afganeză”, a mai spus Balan.

Presa străină scrie însă, că după ce au doborât aparatul de zbor, talibanii au luat 16 ostatici, iar alte trei persoane au fost ucise.

Related posts

Adunare Nationala la Chisinau pentru unirea Rep. Moldova cu Romania

Lucy Ionesco

Franta ar putea decreta stare de alerta maxima de luni, 5 octombrie, in Paris si suburbii

Lucy Ionesco

AVIONUL DISPARUT: Surpriza de proportii descoperita in inregistrarea audio

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult