Elicopter SMURD Iasi prabusit in Rep. Moldova, in zona Cantemir-Haragas, patru morti

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota iunie 2, 2016 15:58

Elicopter SMURD Iasi prabusit in Rep. Moldova, in zona Cantemir-Haragas, patru morti

Un elicopter apartinand SMURD Iasi s-a prabusit, joi, in Republica Moldova in zona Cantemir-Haragas. Accidentul s-a soldat cu patru morti, la bordul elicopterului aflandu-se pilotul, un mecanic, un medic si un asistent, ambii de la Spitalul Sf. Spiridon. Elicopterul se indrepta spre Cahul. 

Accidentul s-ar fi produs din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Echipajele de salvare au ajuns la 10 minute dupa producerea accidentului. Martorii spun ca ploua foarte tare, iar vantul batea moderat. Pentru piloti, aceasta era ultima misiune la Iasi.

Un membru al echipajului a fost gasit imediat, ceilalti un pic mai tarziu. Echipajul a avut deja o interventie, in cursul zilei de joi, pe teritoriul Rep. Moldova. La impactul elicopterului cu solul s-a produs si un incendiu, astfel ca a fost nevoie si de interventia pompierilor. Echipajele de interventie se afla si la ora transmiterii acestei stiri la locul tragediei.

Vezi aici VIDEO cu membrii echipajului care au murit in accident

“Suntem ingroziti si indurerati de pierderea colegilor nostri. Am mai trecut din pacate prin acelasi eveniment nefericit in 2005. Sunt profesor, dar zbor pe elicopter, duminica fac garzi pe elicopter, stiu ce este in sufletele familiilor celor care au pierit in accident”, a spus Diana Cimpoesu din cadrul SMURD Iasi.

La locul accidentului au fost găsite 4 cadavre. Un martor citat de publika.md a declarat că a văzut 3 cadavre, pilotul a fost scos cu tot cu scaun iar în momentul în care elicopterul s-a prăbuşit ploua foarte tare.

Elicopterul SMURD a căzut în pădurea din apropierea localității Haragâș din Cantemir.

Elicopterul pleca spre Cahul pentru a aduce la Chișinău un pacient. La ora 14.13, aparatul de zbor a dispărut de pe radar, relatează unimedia.md.

Sursa foto: Realitatea.md

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.