Elon Musk vrea sa-si numeasca copilul X Æ A-12 - David Glass, insa in primul nume este interzis in California
Lifestyle

Elon Musk vrea sa-si numeasca copilul X Æ A-12 – David Glass, insa in primul nume este interzis in California

Miliardarul Elon Musk, fondatorul si directorul general al companiilor Tesla si SpaceX, a anuntat luni seara, ca partenera lui de viata, cantareata canadiana Grimes, a nascut primul copil al cuplului. La doua zile dupa ce Elon Musk si Grimes au anuntat nasterea fiului lor si au impartasit lumii intregi numele unic pe care acesta il va primi – X Æ A-12 – David Glass, un avocat specializat in Dreptul familiei spune ca, in timp ce numele baiatului nu este ilegal, nu va fi acceptat ca fiind valabil de catre stat. 

„In California, se pot utiliza cele 26 de litere din alfabetul englez pentru numele unui copil”, explica el. „Astfel, nu puteti avea numere, cifre romane, accente, umlauturi sau alte simboluri sau emoji. Doar apostroful – pentru un nume precum ‘O’Connor – este acceptat”, a completat avocatul.

Glass spune ca, daca noii parinti au completat certificatul de nastere cu X Æ A-12 la spital, documentul va fi transmis autoritatilor si apoi respins, iar parintilor li se va cere sa aleaga alt nume.

„Au posibilitatea de a contesta respingerea cererii, dar este putin probabil ca vor avea castig de cauza”, a mai spus avocatul. „Nu cred ca poti spune ca este ilegal, pur si simplu nu va fi acceptat”, adauga Glass.

Grimes (al carui nume de nastere este Claire Boucher) a anuntat marti nasterea fiului ei, dupa ce Musk a facut anuntul cu o zi inainte.

„Mama si bebelusul se simt bine”, a scris antreprenorul sud-african, in varsta de 48 de ani, pe aceeasi retea de socializare. Atunci cand i s-au cerut detalii despre copil, Elon Musk a precizat doar ca bebelusul este un baietel, iar cand a fost intrebat care este numele pe care acesta il va purta, Musk a raspuns „X Æ A-12 Musk”.

Dupa anuntul lui Musk, pe Twitter au inceput sa circule diferite pareri despre ce inseamna fiecare portiune a numelui, scrie Business Insider.

Marti seara, cantareata Grimes a postat pe Twitter explicatia reala a numelui copilului sau:

X- variabila necunoscuta
AE – termenul AI (dragoste si/sau inteligenta artificiala) scris in limba elvish
A-12 – precursorul avionului Lockheed SR-71 Blackbird (care inca detine recordul de viteza stabilit in 1976)
Elon Musk are alti cinci fii, nascuti prin fertilizare in vitro, din prima lui casatorie, cu Justine Wilson (2000-2008).

Articole asemănătoare

MIREASA PENTRU FIUL MEU 23 APRILIE 2014. Andrei: Viorel a fost marioneta Oanei!

Bogdan

Mireasa pentru fiul meu: Grigore si Mariana vor sa fie eliminati de vourile telespectatorilor

Bogdan

MIREASA PENTRU FIUL MEU 26 MARTIE. Oana: „Viorel este morocanos si irascibil! Nu vroiam un astfel de iubit.”

Bogdan