Lifestyle

Emilia Popescu trage un semnal de alarma fata de conditia actorului de teatru din Romania

Actrita Emilia Popescu trage un semnal de alarma fata de conditia actorului de teatru din Romania. Actrita la Teatrul de Comedie, Emilia Popescu a eclarat pentru ziarul Metropolis ca este din ce in ce mai greu sa supravietuiesti ca artist, deoarece salariile sunt foarte mici, care fac dificila supravietuirea de la o luna la alta.

„Sistemul te face sa ajungi sa spui „da” cu toata gura. Daca e atat de greu sa supravietuiesti de la o luna la alta, da, banii sunt importanti. In conditiile in care un salariu la o Trattoria e de 20 de mililioane si eu am tot atat la teatru, da, sunt importanti. Si sunt invidiata ca am salariul atat de „mare”, altii il au mult mai mic… Nu e normal.

Trebuie sa ai un salariu civilizat. Noi nu jucam de cati bani avem pe statul de plata pentru ca atunci s-ar inchide teatrele. Pe de alta parte, exista si multi actori slabi si lipsiti de bun-simt si care ar juca la fel de prost oricati bani i-ai da. Si intrebarea e de ce sunt angajati in teatru?”, a declarat Emilia Popescu pentru ziarul Metropolis.

Emilia Popescu s-a nascut pe 2 martie 1966 la Bucuresti. Mama sa, Malu Iosif a fost balerină, iar acum este coregraf colaborator al trupei lui Dan Puric, iar tatăl său, Emil Popescu, a fost actor la operetă.

Aceasta a absolvit, în 1988, Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, clasa profesorilor Olga Tudorache și Florin Zamfirescu, potrivit Wikipedia. A debutat în 1985 în filmul Moromeții, în rolul Ilincăi. A avut un mare rol în piesa Străini în noapte, în regia lui Radu Beligan.

Începând cu stagiunea 2002 – 2003 este actriță a Teatrului de Comedie.

Articole asemănătoare

Gabriel Cotabita a fost operat, dupa ce a intrat in stop cardio-respirator la hotelul Hilton

Lucy Ionesco

Catalin Beciu, secretar de stat, mesaj catre STRADA: Sa nu va mai permiteti sa ma faceti corupt. Voi veni sa va dau o scrisoare. Singur, intre voi, aia 30.000

Lucy Ionesco

Mirel Palada, dupa ce Ciolos a retras-o pe Guseth: Sa sara cineva sa-i spuna ca e o greseala elementara. Puterea lui many-to-one te striveste

Lucy Ionesco