CE: Premierul Dancila va merge la Bruxelles, saptamana viitoare, unde se va intalni cu sefii Comisiei Europene
Externe

Emisarul Michel Barnier a primit mandat de la UE pentru a incepe negocierile pentru Brexit

Emisarul Michel Barnier a primit mandat oficial de la UE pentru a incepe negocierile pentru iesirea UK din blocul comunitar. Statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit, luni, cu ocazia unui Consiliu al ministrilor la Bruxelles, si i-a incredintat oficial francezului Barnier conducerea negocierilor cu Londra. Ministrii de Externe din UE i-au acordat mandatul cu unanimitate de voturi, transmite ronews.co.uk.

Pe langa acordarea mandatului pentru Michel Barnier, miniştrii europeni de Externe au aprobat constituirea unui grup de lucru pentru Brexit în cadrul Consiliului Uniunii Europene, care va fi condus de către Didier Seeuws, un belgian care îl consiliază pe Donald Tusk.

De la numirea sa de către Comisia Europeană la 27 iulie 2016, la putin timp după referendumul britanic privind Brexitul, francezul Michel Barnier a străbătut cele 27 de țări ale UE, întâlnindu-se cu conducătorii acestora.

Cele 27 de state din UE au adoptat în unanimitate decizia care autorizează negocierile în temeiul articolului 50. Un mandat puternic şi clar pentru Michel Barnier„, a anunţat adjunctul lui Barnier, Sabine Weyand.

Vezi si: Marea Britanie ar putea parasi negocierile privind retragerea din UE, daca Bruxelles-ul nu renunta la „exorbitanta” suma de 100 de miliarde euro

Negocierile privind iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana sunt asteptate sa inceapa in a doua jumatate a lunii iunie, dupa alegerile generale din Marea Britanie. Barnier va purta discutii in numele celor 27 de state membre ale UE pentru urmatorii doi ani.

Stiri pe aceeasi tema

FMI face apel la aplanarea tensiunilor comerciale dintre SUA si China, pentru a nu se produce prejudicii enorme economiei mondiale

Ioana Badulescu

MAE: Autorizatia electronica de calatorie, obligatorie pentru romanii care merg cu avionul in Canada dupa 1 decembrie

Cristiana Petrariu Bota

Iurie Leanca: Republica Moldova nu este inca pregatita pentru unirea cu Romania

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult