8.5 C
România
25 septembrie 2021
Enel va vinde energie produsa in primul parc eolian propriu catre Bloomberg si General Motors
Economie

Enel va testa primul sistem inovator de stocare a energiei pe reteaua feroviara a Rusiei

Enel va testa primul sistem inovator de stocare a energiei pe rețeaua feroviară a Rusiei. Prin intermediul diviziei sale de servicii inovatoare Enel X și furnizorul de energie RusEnergoSbyt, joint venture format din Enel și ESN, au semnat astăzi un Acord de Colaborare cu Joint Stock Company Russian. 

Railways(“RZhD”), prin care cei doi jucători vor coopera, în principal, în vederea dezvoltării unor sisteme inovatoare de stocare a energiei care vor fi instalate de-a lungul rețelei feroviare a țării. Momentul marchează o premieră în sectorul feroviar, prin utilizarea acestui acest tip de tehnologie pe bază de baterii de stocare a energiei.

Parteneriatul va începe cu o fază de testare, care va dura până la trei luni și va fi demarată la finalul anului prin instalarea unei singure baterii în laboratorul RZhD, unde tehnologia poate fi testată într-un mediu controlat.

Bateriile cu litiu, cu o capacitate minimă de 10 MWh, pot fi activate automat prin software-ul EnelX în perioadele de vârf de consum, cu scopul de susține cererea crescută de energie a sistemelor feroviare ale căror trenuri mai rapide, mai puternice și mai mari ar putea fi încetinite în anumite cazuri pentru a evita supraîncărcarea rețelelor. Odată instalate de-a lungul anumitor secțiuni ale căii ferate, bateriile vor putea asigurara un serviciu feroviar mai rapid și mai eficient, contribuind la creşterea volumului activității feroviare. Enel va cupla sistemul de stocare cu tehnologia de frânare regenerativă, care utilizează energia generată în momentul frânării pentru a încărca bateriile; energia va fi stocată în aceste baterii pentru o utilizare ulterioară, contribuind astfel la scăderea consumului total de energie al căilor ferate.

Platforma software care asigură panoul de control inteligent dezvoltată de Enel X permite optimizarea în timp real a gestionării energiei și revoluționează modul în care se generează, se stochează și se consumă electricitatea, oferind o soluție integrată care oferă valoare pe parcursul întregului ciclu de viață al unui proiect.

Platforma inovatoare și soluţiile de analiză în cloud sunt scalabile și pot răspunde nevoilor oricărui segment al pieței de energie, oferind valoare într-o gamă largă de aplicații de stocare. Platforma Enel X pune la dispoziție soluţii de analiză avansată și panoul de control necesar pentru a agrega gestionarea energiei în mai multe unități, creând o centrală electrică virtuală disponibilă online, care funcționează mai eficient și ajută la economisire.

Stiri pe aceeasi tema

Contributia la sanatate pentru cei fara venituri. Ce modificari aduce OUG 41/2015

Cristiana Petrariu Bota

Ministrul Finantelor: Rectificarea bugetara va fi votata in Guvern saptamana viitoare, indiferent de avizul CSAT

Ioana Badulescu

RAR despre emisiile poluante din scandalul Volkswagen si datele false privind consumul de combustibil

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult