0.9 C
România
25 februarie 2021
Epidemia de Pesta Porcina Africana (PPA) izbucnita vara aceasta in Romania ar fi putut fi evitata
Social

Epidemia de Pesta Porcina Africana (PPA) izbucnita vara aceasta in Romania ar fi putut fi evitata

Epidemia de Pestă Porcină Africană (PPA) izbucnită vara aceasta în Romania ar fi putut fi evitată dacă autoritățile competente ar fi pus în aplicare, încă de acum patru ani, măsurile pe care tot ele, instituțiile abilitate, le propuneau, scriu jurnalistii de la Evenimentul Zilei.

Primul semnal de alarmă a fost tras la sfârșitul anului 2013, în vremea guvernării Victor Ponta, atunci când specialiști ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au elaborat primul studiu intitulat „Analiză calitativă a riscului de pătrundere a pestei porcine africane în România”. Documentul a fost înregistrat sub numărul 1996/03.12.2013 și apare ca asumat de directorul general de atunci al instituției, Cristian Duicu.

Prin confirmarea în 25 octombrie 2015 a focarelor de boală la Odessa şi Micolayv, în Ucraina, la o distanţă sub 200 de km de graniţele României, în momentul de faţă (2016), ţara noastră se află la cel mai mare grad de risc înregistat vreodată faţă de pesta porcină africană. Prin urmare, adoptarea unor măsuri corespunzătoare de gestionare a riscurilor identificate este imperativă şi imediată, în momentul de faţă”.

Stiri pe aceeasi tema

ZBORURI ROMANIA – TURCIA. Situatia zborurilor care pleaca de pe aeroporturile din Romania catre Turcia

Cristiana Petrariu Bota

A murit Zoe Petre, fost consilier prezidential, istoric, publicist si om politic

Ioana Badulescu

Ce prevede noua lege a pensiilor, care va intra joi in dezbatere publica. Ministerul Muncii: Urmeaza o perioada de calcule pentru cinci milioane de pensii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult