Eugen Orlando Teodorovici si Marius Nica, au depus juramantul la Palatul Cotroceni
Politica

Eugen Orlando Teodorovici si Marius Nica, au depus juramantul la Palatul Cotroceni

Ceremonia de depunere a juramintelor s-a desfasurat astazi la ora 10.00 la Palatul Cotroceni, in prezenta Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, a premierului Victor Ponta si a presedintilor celor doua camere ale Parlamentului,  Calin Popescu Tariceanu – presedintele Senatului, respectiv Valeriu Zgonea- presedintele Camerei Deputatilor. Eugen Orlando Teodorovici este de astazi ministrul Finantelor, iar Marius Nica detine, tot de astazi, portofoliul Fondurilor Europene.

Presedintele Romaniei a semnat decretele de numire in functie a noilor ministri, potrivit Articolului 100, alineatul 1 din Constitutia Romaniei, republicata, precum si a articolului 10, din Legea nr.20 din 2001 privind Organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere propunerile primului ministru, Victor Ponta.

Primul nou membru al Guvernului care a depus juramantul a fost Eugen Orlando Teodorovici, ministru al Finantelor Publice.

„Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tari, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suvernitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa imi ajute Dumnezeu.”

A depus apoi juramantul  Marius Nica, pentru functia de ministru al Fondurilor Europene.

Desi se asteptau declaratii, presedintele Klaus Iohannis a avut doar un schimb scurt de cuvinte cu premierul Victor Ponta.

Stiri pe aceeasi tema

Victor Ponta, la votul privind imunitatea sa: Va rog sa votati ca cetateni

Cristiana Petrariu Bota

Gabriel Oprea a demisionat, Sorin Campeanu il inlocuieste la Ministerul de Interne

Cristiana Petrariu Bota

Ministrii din Guvernul Shhaideh: Mihai Tudose la Ministerul Economiei, Georgian Pop la Ministerul Apararii, Robert Cazanciuc la Justitie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult