Breaking News

Euro a inregistrat o scadere semnificativa de Craciun. Totusi, Euro este pe cale sa incheie anul 2017 ca cea mai performanta moneda din statele G10

Euro a scazut in mod neasteptat in ziua de Craciun, cu aproximativ 2%, declin atribuit de analisti vanzarilor generate de computer, pe fondul unui volum scazut al tranzactiilor, relateaza Financial Times. Bloomberg a relatat luni ca euro s-a depreciat cu 3%, dar, potrivit datelor de marti ale companiei de informatii financiare, declinul ar fi fost de circa 2%. Cu privire la estimarile financiare pentru Romania, analiștii estimează un euro la peste 4,7 lei în 2018.  

Un analist la Scotiabank in Hong Kong, Qi Gao, a spus ca, potrivit discutiilor din piata, deprecierea ar fi fost urmarea tranzactiilor pe baza de algoritmi si nu a factorilor fundamentali.

Analistul a aratat ca euro s-a depreciat puternic la jumatatea tranzactiilor de luni, dar ca si-a revenit rapid.

Interesul pentru euro al investitorilor a fost redus in ultimele zile. Victoria la limita a partidelor pro-independenta in alegerile din Catalonia de saptamana trecuta a slabit moneda unica europeana, in timp ce actiunile spaniole au scazut vineri. Totusi, euro s-a depreciat in urma alegerilor cu numai 0,2%, datorita redresarii economiei europene, care compenseaza riscurile politice.

Euro este pe cale sa incheie anul 2017 ca cea mai performanta moneda din statele G10, cu un avans de 12% fata de dolarul american.

CFA România (Asociația Analiștilor Financiari Autorizați: Leul se va deprecia in 2018, euro va ajunge la peste 4,7 lei

În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, este de remarcat că peste 90% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Astfel valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4.6891 (în creştere cu 470 pips faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior), în timp ce pentru orizontul de 12 luni valorea medie a cursului anticipat este de 4.7329 (valoare în creştere cu 512 pips faţă de cea înregistrată în luna anterioară).

Articole asemănătoare

Guvernul Orban a cazut prin motiune de cenzura, criza politica va fi arbitrata de Klaus Iohannis

Lucy Ionesco

ROBOR ne da din nou emotii. A urcat la cel mai mare nivel din ultimii 3 ani si jumatate

Ioana Badulescu

Fost presedinte al CCR: Daca Dancila va fi suspendata din functie, Guvernul va fi dizolvat dupa 45 de zile

Ioana Badulescu