Europarlamentar PSD: Statele europene care se opun aderarii Romaniei la Spatiul Schengen ne discrimineaza si ne produc pierderi economice

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 12, 2018 14:17

Europarlamentar PSD: Statele europene care se opun aderarii Romaniei la Spatiul Schengen ne discrimineaza si ne produc pierderi economice

Statele europene care se opun aderarii Romaniei la Spatiul Schengen ne discrimineaza si ne produc pierderi economice, declara la RFI eurodeputatul PSD Victor Bostinaru. El face un apel la presedinte si premier sa colaboreze, pentru ca Bucurestiul sa obtina aderarea la zona de libera circulatie in timpul presedintiei rotative a UE detinute de Romania.

Victor Bostinaru spune ca „statele respective fac un lucru extrem de incorect, din punct de vedere politic, fata de Romania si Bulgaria, pentru ca le discrimineaza si le produc pierderi economice. Pe de alta parte, in termeni strict juridici, decizia lor nu are absolut nici un temei, din moment ce Schengenul este eminamente despre capacitatea tehnica a unei tari de a gestiona procesele tipice zonei Schengen”.

El considera ca „in timpul presedintiei rotative romanesti, cum s-au facut eforturi de altfel si in timpul celei bulgare, ar trebui discutat de o maniera sincera, de o maniera onesta, formala si informala, cu partenerii nostri europeni, pentru ca este interesul tuturor sa avem un Spatiu Schengen marit, cu atat mai mult cu cat Romania si Bulgaria apara frontiera externa consistenta a UE”.

Victor Bostinaru face apel la presedinte si premier sa coopereze: „Sugestia mea catre presedinte si prim-ministru ar fi ca dincolo de zornaitul armelor si armurilor, sa stea la masa si sa convenim ca pe timpul presedintiei rotative va fi o cooperare loiala a institutiilor, Presedinte, Guvern, Parlamentul national, pentru ca acest obiectiv atat de important, mai ales economic, sa inceapa sa fie atins de catre tara noastra”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.