Politica

Europarlamentarii romani, campioni la angajarea de asistenti. Parlamentul European vrea sa ia masuri

Europarlamentarii romani sunt campioni la angajarea de asistenti, laolalta cu bulgarii si polonezii. Presa din Franta, citata de agentiile de presa de la noi, noteaza ca europarlamentarii din Polonia, Romania si Bulgaria sunt adevarati campioni la angajarea unui numar mare de asistenti, anomalie pe care formul european intentioneaza s-o corecteze in viitorul apropiat.

Printre cei vizati se numara si europarlamentarul independent Mircea Diaconu, o ancheta preliminara a Parchetului din Paris aratand ca actorul roman si-a angajat nu mai putin de 13 asistenti locali, de doua ori mai multi decat media unui eurodeputat in Parlamentul European, desi activitatea sa nu justifica aceasta masura.

De exemplu, un europarlamentar polonez are 43 de asistenti locali iar Antanas Guoga, europarlamentar si jucator profesionist de poker, are 27. Acestia se deosebesc de asistentii acreditati, care lucreaza la sediile UE din Bruxelles si Strasbourg, prin faptul ca reprezinta parlamentarii in tarile de origine.

De asemenea, plata lor este mult mai greu de depistat si de tinut in frau de catre institutiile fiscale. In total, in 2013 la Parlamentul European erau 1.785 de asistenti parlamentari acreditati si nu mai putin de 4.860 de asistenti locali.

Articole asemănătoare

Administratia Prezidentiala: In acest an, Guvernul a actionat fara sa se coordoneze cu CSAT

Lucy Ionesco

Elena Udrea poate fi urmarita penal, deputatii au dat unda verde solicitarii DNA

Delia Ion

Basescu publica o lista extinsa cu produsele care isi fac reclama la Antena 3 si Antena 1

Lucy Ionesco