Politica

Europarlamentarul Cristian Preda: Nu ne permitem o presedintie a Consiliului UE avand un prim-ministru care nu stie nici unde se afla

Viorica Dăncilă pare atât de necalificată pentru postul de prim-ministru, încât nici nu-şi dă seama că după erorile colosale pe care le-a produs ar trebui să plece, declară la RFI eurodeputatul Cristian Preda (grup PPE). El a adaugat ca Romania nu isi permite o presedintie a Consiliului UE avand un prim-ministru care nu stie nici unde se afla.

Cristian Preda comentează gafele repetate ale premierului Viorica Dăncilă: ”Asistăm la ceva incredibil, pentru că nu-i vorba despre gafe. O gafă e o eroare pe care o faci, competent fiind şi din neatenţie, spui o enormitate. Aici nu pare să fie vorba despre aşa ceva. Lumea a început să se obişnuiască cu situaţia în care prim-ministrul produce doar enormităţi. Nu pare să mai treacă o zi, fără să avem o asemenea veste”.

În opinia sa, „doamna Dăncilă pare atât de necalificată pentru postura de prim-ministru, încât nici nu-şi dă seama că după erorile colosale pe care le-a produs ar trebui să plece. Mai sunt şi alţii vinovaţi, aici e vorba de instituţii, nu de chestiuni personale. PSD de pildă care a susţinut o marionetă şi nu un om competent are o vină şi mi se pare că e incredibil faptul că nimeni din PSD nu spune: ajunge, ne-am făcut de râs, trebuie să modificăm ceva în starea prezentă”.

„Preşedintele Iohannis a numit-o premier pe Dăncilă, fără să ştie cine este”

Cristian Preda spune că preşedintele Klaus Iohannis a desemnat-o premier pe Viorica Dăncilă, „în ignoranţă totală”: „Preşedintele Klaus Iohannis a cerut de altfel demisia doamnei Dăncilă, după ce într-un prim moment a spus dăm o şansă PSD-ului. Mi se pare evident că preşedintele Iohannis a numit-o pe Dăncilă, fără să ştie cine este. Nu-mi închipui că un preşedinte al unei ţări cum e România şi-ar fi îngăduit să o numească pe doamna Dăncilă, ştiind cu cine are de-a face. Mi se pare că a ales în ignoranţă totală preşedintele şi asta iarăşi e o problemă de instituţie, nu mai e vorba de o persoană sau alta”.

Eurodeputatul declară că „avem nevoie de un premier care să ştie unde e. Iată, am ajuns să spunem lucruri atât de simple, că vrem pe cineva în fruntea Guvernului care să nu confunde două Capitale din Balcanii de Vest. Cred că avem nevoie de o soluţie şi în perspectiva deja pomenitei preşedinţii a Consiliului UE. Doamna Dăncilă se întoarce la Bruxelles ca premier, după ce a fost acolo eurodeputat din partea României şi face o asemenea gafă, confundă Podgoriţa cu Pristina (…). Eroarea este foarte importantă în ordine politică. Nu e în joc o chestiune individuală, personală, e vorba de credibilitatea unui Guvern al unui stat membru al UE. Având în minte această preşedinţie a Consiliului UE, cred că avem nevoie de credibilitate, nu doar în numele nostru, al Bucureştiului, ci în numele Uniunii. Nu ne permitem să asumăm o preşedinţie a Consiliului UE având un prim-ministru care nu ştie nici unde se află, nici care-i geografia propriei ţări şi până la urmă poate, nici cine e, în ordine politică vorbesc”.

Stiri pe aceeasi tema

Dezvaluiri la Antena 3 despre cum s-ar fabrica dosarele DNA si despre modul in care ar fi fost promovati unii procurori anticoruptie

Ioana Badulescu

Referendumul pentru redefinirea familiei ar putea avea loc pe 10 iunie, sustine Florin Iordache

Ioana Badulescu

Ponta: Gardul scoate Ungaria din Europa si nu rezolva problema refugiatilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult