Europarlamentarul Maria Grpini deplange la RFI lipsa de unitate, cu ocazia evenimentului de la Ateneu de preluare a presedintiei Consiliului UE de catre Romania
Politica

Europarlamentarul Maria Grapini deplange la RFI lipsa de unitate, cu ocazia evenimentului de la Ateneu de preluare a presedintiei Consiliului UE de catre Romania

Eurodeputata Maria Grapini deplange la RFI lipsa de unitate, cu ocazia evenimentului de joi de la Ateneu, cand se marcheaza preluarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania. Pe de alta parte, europarlamentara membra a grupului socialist din PE din partea Partidului Puterii Umaniste crede ca protestul anuntat de societatea civila pentru ora 19 nu face bine tarii.

Maria Grapini declara ca „intalnirea de la Bucuresti este foarte importanta si ar fi trebuit sa fie unitate, in sensul foarte larg al cuvantului. E un eveniment cultural, la care participa de la presedintele Comisiei si tot corpul comisarilor, cred ca ar fi trebuit Parlamentul Romaniei, prin membrii sai, Presedintia si Guvernul, indiferent Opozitie sau Putere, sa fie prezenti, lasand la o parte ca e si o oportunitate de a discuta cu comisarii, e un eveniment care vrea sa insemne deschiderea preluarii mandatului (…). Romania este proeuropeana”.

Eurodeputata considera ca protestul de joi seara din fata Ateneului dauneaza imaginii Romaniei, o tara proeuropeana: „Sincer, nu face bine Romaniei (…). Eu cred ca toate isi au locul lor si timpul lor. A veni acum cu un protest, nu-i vad sensul, cand preluam si e un eveniment pentru toata tara, pana la urma, fiecare roman trebuie sa fie mandru ca tara lui acum conduce Europa sase luni. A spune ca vrem in Europa, cand statistic, avem statistici, Romania este in top 3 proeuropeana, cand Guvernul si-a pus aceste prioritati proeuropene, nu inteleg sensul acestui protest. Nu face decat sa stirbeasca din imagine”.

Maria Grapini nu contesta dreptul oamenilor de a protesta, ci mai degraba momentul ales: „Problema este de a alege momentul in care sa faci acest lucru si sa aduca si un randament, o rezolvare, pentru ca pana la urma se demonetizeaza toata iesirea asta in strada, daca nu are un foarte bun scop, bine precizat, bine definit si finalizat cumva acest scop. A iesi in fata Ateneului cand se da un spectacol de preluare a presedintiei si a spune vrem Europa… dar cine a spus ca nu vrem Europa?”.

Presedintii Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European si Colegiul Comisarilor se vor afla joi si vineri la Bucuresti, pentru a marca inceperea oficiala a presedintiei romane a Consiliului UE, printr-un eveniment organizat joi seara la Ateneu. Simultan, in Piata George Enescu este anuntata o manifestatie, sub titulatura „Vrem Europa, nu dictatura!”.

Sursa: RFI

Stiri pe aceeasi tema

Marinescu, consilier prezidential: Noul Cod Fiscal nu a avut acordul FMI

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta, pe Facebook: La conducerea PNL au ramas doar lasi si impostori!

Cristiana Petrariu Bota

Declaratia 600 nu este sustinuta de ALDE: Formularul in cauza „nu se va mai aplica deocamdata”

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult