Renate Weber, interviu HotWeek: Romania trebuie sa investeasca in digitalizare, scoala nu se mai poate face ca pe vremuri. In lume se investete enorm in cercetare si in noua tehnologie
Politica

Europarlamentarul Renate Weber cere demisia lui Darius Valcov, dupa ce acesta a publicat fisa medicala a unui protestatar

Europarlamentarul Renate Weber, cea care a anuntat in urma cu doua zile ca se va alatura grupului ALDE Romania, dupa o perioada de doi ani in care a fost independenta, cere demisia sau demiterea lui Darius Valcov, dupa ce acesta a publicat fisa medicala a unui protestatar. Amintim ca Darius Valcov este consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dancila.

Weber afirmă că este „un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal” şi consideră că este necesară şi sancţionarea celor care i-au oferit lui Vâlcov documentul medical.

„Publicarea de către Darius Valcov a fişei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal, existând prevederi clare, atât la nivel european, cât şi în legislaţia noastră privind protecţia datelor personale”, a scris, luni, pe Facebook, europarlamentarul Renate Weber, care a anunţat vineri că se va alătura grupului ALDE România, după o perioada de doi ani în care a fost independentă.

Aceasta consideră că demisia sau demiterea lui Darius Vâlcov, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, „sunt gesturi politice obligatorii”.

Renate Weber cere şi sancţionarea celor care „i-au permis accesul la un document medical”.

„Dacă vrem «domnia legii», atunci trebuie să înţelegem că legea este aceeaşi pentru toţi, indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancţionează”, a mai scris Renate Weber.

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâcov, a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

„#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ştearsă”, a scris Vâlcov pe Facebook.

El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Protestatarul a cărui fişă medicală a fost făcută publică a anunţat că îl dă în judecată pe Vâlcov.

Articole asemănătoare

Liviu Dragnea, condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare

Lucy Ionesco

Potentialii candidati ai PSD la Primaria Capitalei, testati in sondaje interne repetate

Lucy Ionesco

PNL isi schimba discursul: Mediul de afaceri asteapta Codul Fiscal

Lucy Ionesco