Euroregiunea DKMT, la ceas aniversar! Romania va dezvolta o serie de proiecte importante cu vecinii din Serbia si Ungaria
Stiri locale

Euroregiunea DKMT, la ceas aniversar! Romania va dezvolta o serie de proiecte importante cu vecinii din Serbia si Ungaria

În Ungaria, la Morahalom, a avut loc, joi, Adunarea Generală a Cooperării Dunăre-Criș-Mureș-Tisa. Evenimentul a reunit autorităţi judeţene şi provinciale din cele trei ţări membre ale DKMT. Printre proiectele avute in discuţie de partenerii din Romania, Serbia și Ungaria s-au numarat si construirea unei maternitati noi în Timișoara, dar s-a discutat şi despre starea actuală a programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, România-Serbia şi despre Programul transnaţional Dunărea, scrie BanatulAzi.ro.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat mai multe puncte printre care situația actuală a programelor de cooperare transfrontalieră Interreg IPA Ungaria – Serbia, Interreg 5A România – Ungaria, Interreg IPA România – Serbia. În cadrul aceleiași întâlnirii, reprezentanții administrațiilor din cele trei state au discutat și despre Programul transnațional Dunărea și au stabilit bugetul secretariatului Euroregiunii DKMT pentru perioada 1 aprilie 2017 – 31 martie 2018, în cuantum de 23.446 de euro.

La întâlnirea de la Morahalom, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, Kakas Bela, președintele Județului Csongrad, Rideg Laszlo, președintele Județului Bacs-Kiskun, Igor Mirovic, președintele Provinciei Autonome Voivodina, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, au pus bazele noilor cooperări pentru perioada 2017-2018 și au discutat despre proiectele ce urmează a fi implementate în Euroregiunea DKMT.

“Proiectele transfrontaliere sunt foarte importante pentru noi, iar în cadrul acestor întâlniri ne informăm cu exactitate despre stadiul implementării acestora. Noi avem în vedere o serie de proiecte importante cu vecinii din Serbia și Ungaria, există deja discuții avansate despre o maternitate nouă în Timișoara. Cred că trebuie tratate cu multă responsabilitate inițiativele DKMT”, a spus președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a declarat, pentru Radio Reșița că „s-a discutat despre starea actuală a programului de cooperare transfrontalieră România-Ungaria, România-Serbia şi despre Programul transnaţional Dunărea. Noi, cei din Caraş-Severin ne-am propus ca în viitor să creştem gradul de eficienţă în materie de absorbţie a fondurilor europene”.

În toamna acestui an, DKMT va împlini 20 de ani. În acest sens, ședința festivă este programată în 21 noiembrie.

Cele mai noi stiri din vestul tarii sunt pe site-ul banatulazi.ro

Stiri pe aceeasi tema

Echipajele SMURD din Mures, Hunedoara, Arad, Sibiu si Maramures, salvate printr-un proiect de lege

Cristiana Petrariu Bota

IASI: Cel mai mare proiect de voluntariat din Europa are loc cu implicarea unor elevi din Iasi

Cristiana Petrariu Bota

A murit fondatorul Universitatii Spiru Haret

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult