Tabloul demografic arata ca Romania a pierdut din migratie, anul trecut, echivalentul unui oras cat Onesti.
Economie

EUROSTAT: Romania, cea mai mare crestere a PIB-ului pe primul trimestru 2017 dintre tarile UE

Eurostat a publicat joi un raport care pune Romania in fruntea tarilor cu cea mai mare crestere a Produsului Intern Brut (PIB) din cadrul Uniunii Europene. Statistica se refera la cifrele pentru trimestrul anterior in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Romania a inregistrat o crestere de 5,6% a PIB-ului pe primele trei luni din 2017 in comparatie cu peroada ianuarie-martie 2016 fiind urmata in acest top de Slovenia cu o crestere de 5% si Letonia si Estonia, cu o crestere de 4%.

Tara noastra a inregistrat o crestere importanta a PIB-ului pe primul trimestru din 2017 si in comparatie cu ultimul din 2016. Cifrele demonstreaza ca Romania a avut cea mai mare crestere economica dintre statele membre ale Uniunii Europene, de 1,7%, fiind urmata de Letonia (1,6%), Slovenia (1,5%) si Lituania (1,4%), in timp ce Marea Britanie (0,2%) a raportat cea mai mica crestere.

PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,6% atat in zona euro, cat si in Uniunea Europeana, in primele trei luni din 2017, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit estimarilor publicate de Eurostat. in trimestrul anterior, PIB-ul a crescut cu 0,5%, respectiv 0,6%.
Comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut, in primele trei luni de anul acesta PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 1,9% in zona euro si cu 2,1% in Uniunea Europeana (UE), dupa cresterile de 1,8% si 2% din trimestrul anterior.

In primul trimestru din 2017, cheltuielile de consum finale ale gospodariilor au crescut cu 0,3% in zona euro si cu 0,4% in UE. Exporturile au crescut cu 1,2% in zona euro si cu 1% in UE. Importurile au crescut cu 1,3% in zona euro si cu 1,7% in UE.

Stiri pe aceeasi tema

ROBOR a crescut la 2,68% si atinge cel mai mare nivel din ultimii patru ani

Ioana Badulescu

Ce beneficii îți aduce utilizarea softurilor pentru gestionarea pontajului și a salarizării?

Ioana Badulescu

Investitiile straine in Romania au fost in crestere in 2013

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult