-0.4 C
România
21 ianuarie 2021
Imigranti in Europa
Externe

EUROSTAT: Romania inregistreaza 0,2% din cererile de azil depuse in tarile UE

Criza refugiatilor catre vestul Europei a atins cote alarmante, cei mai multi dintre imigranti dorind sa ajunga in Germania, unde sa duca un trai fara teama zilei de maine. Serbia si Macedonia au facut apel, ieri, la Uniunea Europeana sa actioneze pentru a rezolva criza imigrantilor, in cadrul unui summit la Viena, insa intre timp dramele refugiatilor au ajuns la granita Romaniei. 

Potrivit Eurostat, in primul trimestru al acestui an, 185.000 de persoane au depus cereri de azil in state membre ale UE. Este vorba de cereri noi, depuse pentru prima data, nu de cereri repetate ale unor persoane respinse anterior, conform datelor Eurostat. Fata de primul trimestru al anului 2014, cresterea cererilor de azil este de 86%. Peste jumatate dintre acestea au fost inregistrate in Germania si Ungaria.

Arestari in Ungaria in ancheta refugiatilor morti intr-un camion frigorific. Sefii retelei s-ar afla in Romania

Primul trimestru al anului 2015 a fost perioada unui exod masiv din Kosovo catre state vestice, cu precadere Germania.

In aceasta perioada, arata Eurostat, in Romania au fost depuse 335 de cereri de azil, ceea ce inseamna o pondere de 0,2% din totalul celor inregistrate in UE. Topul tarilor de provenienta a azilantilor care vor sa se stabileasca in Romania este: Siria (165), Irak (40), Turcia (20).

Romania isi intareste masurile de securitate la frontiera cu Serbia pentru a evita riscurile de atragere intr-un flux migrationist

De ce Romania nu va putea evita problema refugiatilor

In UE, cele mai multe cereri de azil se gasesc in Germania. In perioada amintita au fost depuse 73.100 de astfel de demersuri reprezentand 40% din totalul UE. Pe locul al doilea se claseaza, in aceeasi perioada, Ungaria cu 32.800 de cereri, adica 18% din totalul UE. Urmeaza Italia cu 15.200 de cereri, Franta cu 14.800 si Suedia cu 11.400.

La sfarsitul lunii martie a acestui an, 530.000 de persoane asteptau solutionarea cererii lor de azil in UE. Media aprobarii la nivel comunitar este de 34%.

Stiri pe aceeasi tema

Marea Britanie a publicat documentul privind riscurile unui Brexit fara acord: cresterea preturilor la alimente, revolte si perturbarea calatoriilor

Cristiana Petrariu Bota

Regulile Schengen vor fi revizuite de Comisia Europeana

Cristiana Petrariu Bota

Marturii dramatice din Franta: Trageau in noi ca si cum am fi fost pasari la vanatoare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult