11.4 C
România
28 octombrie 2021
Muzica

EUROVISION 2016, fara Romania! Tara noastra, exclusa din cauza datoriilor TVR

EUROVISION 2016 va fi fara Romania! Tara noastra a fost exclusa, vineri, din concursul international EUROVISION 2016 din cauza datoriilor TVR fata de European Broadcasting Corporation. Anuntul a fost facut chiar de Televiziunea publica.

Potrivit eurovision.tv, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU), retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune. Datoriile invocate acum de EBU se ridica la 16 milioane de franci elvetieni, transmite hotnews.ro, citand eurovision.tv.

In consecinta, castigatorul local al Eurovision, Ovidiu Anton, nu va mai aparea in cea de-a doua semifinala a Eurovision 2016, programata pentru 12 mai. TVR nu va avea nici acces la semnalul SVT, televiziunea gazda a evenimentului din Suedia, ceea ce, potrivit Eurovision, inseamna ca nu va putea difuza deloc evenimentul.

Irina Radu, fostul director interimar si actualmente membru CA in TVR: „La fel de grav ca neparticiparea României la Eurovision este ceea ce se întâmplă acum în TVR. Nu mai există nici bani de benzină pentru maşini să meargă în ţară să filmeze pentru ştiri. S-a ajuns la fundul sacului. EBU începe demersurile de eliminare a TVR din EBU”.

Potrivit Eurovision, organizatia televiziunilor publice din Europa, European Broadcasting Union (EBU), retrage accesul TVR la toate serviciile statelor membre, din cauza faptului ca, in mod repetat, nu si-a platit datoriile catre aceasta uniune. Datoriile invocate acum de EBU se ridica la 16 milioane de franci elvetieni. TVR a acumulat datorii fata de EBU timp de opt ani.

Un comunicat EBU precizeaza ca pe 15 aprilie organizatia i-a transmis ministrului de Finante, Anca Dragu, o scrisoare prin care cerea plata a 10 milioane de franci elvetieni in contul datoriilor TVR, cu termen limita 20 aprilie. EBU a mai cerut si o garantie bancara neconditionata pentru restul de 6 milioane de franci elvetieni datorati de televiziune, pe baza unui plan de plati care sa fie finalizate pana la sfarsitul anului. Termenul limita a fost extins pana joi, 21 aprilie, dar nu a fost facuta nicio plata. Reamintim ca TVR este in subordinea Parlamentului, nu a Guvernului Romaniei.

Prin intermediul EBU, TVR avea acces si la evenimente sportive majore precum Campionatul European de Fotbal.

Potrivit Eurovision.tv, Romania „nu va mai putea putea participa la Eurovision 2016 si va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU, inclusiv Eurovision News and Sports News Exchanges, dreptul de a transmite anumite evenimente sportive, expertiza legala, tehnica, de cercetare si de lobby”.

Ce spune directorul general EBU, Ingrid Deltenre: „E regretabil sa suntem obligati sa luam aceasta masura. Suntem dezamagiti ca toate incercarile noastre de a rezolva aceasta problema nu au primit niciun raspuns din partea guvernului Romaniei. In ultimele saptamani, EBU a notat sugestia Ministerului de Finante ca TVR ar putea intra in insolventa, ceea ce ar duce la o restructurare profunda a televiziunii. EBU este o asociatie nonprofit carwe reprezinta 73 de radiodifuzori din 56 de tari. Datoriile continue ale TVR pericliteaza insasi stabilitatea financiara a EBU.”

Stiri pe aceeasi tema

La Sala Radio se redeschide stagiunea de JAZZ pe care o prezinta Big Band-ul Radio

Ioana Badulescu

Liviu Varciu: Piesa Ochii Tai nu trebuia sa fie, am compus-o in 2 ore pentru ca nu puteam scoate albumul

Cristiana Petrariu Bota

MUZICA HOT! INNA si PITBULL lanseaza piesa GOOD TIME. Vezi Lyric Video

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult