EUROVISION 2018. Cine sunt primii 10 finalisti dupa semifinala de marti seara
Lifestyle

EUROVISION 2018. Cine sunt primii 10 finalisti dupa semifinala de marti seara

EUROVISION 2018. S-au ales primii 10 finalisti dupa semifinala Eurovision de marti seara. Artiști din 19 țări au urcat marți seara pe scena de la Altice Arena, în prima semifinală a concursului. Primii finaliști, după semifinala de marți seară, sunt reprezentanții următoarelor țări: Austria, Estonia, Cipru, Lituania, Israel, Cehia, Bulgaria, Albania, Finlanda și Irlanda.

EUROVISION 2018. Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania (în prima parte a show-ului), Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia (în a doua parte) au fost țările care au intrat marți seară în concurs.

EUROVISION 2018. În total au fost 19 ţări, din care au avansat către finală doar 10. Procedura de vot a fost următoarea: au putut vota cetăţenii din toate ţările care au participat în această ţară, dar nu au putut vota pentru ţara lor. S-a putut vota prin sms, prin aplicaţia smartphone sau prin telefon, timp de un sfert de oră după ultimul concurent. Fiecare utilizator a putut vota de 20 de ori pentru preferatul său; votul publicului a contat pentru jumătate din scorul final – pentru că cealaltă jumătate a fost reprezentată de juriile naţionale.

EUROVISION 2018. Noi le ţinem pumnii celor de la The Humans, vor urcă pe scenă din partea României pe 10 mai, începând cu ora 22 – şi vor fi chiar a două formaţie din spectacol.

În afară de locuitorii acestor țări, în această semifinală votează și fanii Eurovision din Portugalia, Spania și Marea Britanie. Doar 10 dintre cei 19 concurenți vor merge mai departe, în Finală. Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Portugalia, însă votează, conform tragerii la sorți, în semifinale.

EUROVISION 2018. Cu o zi înainte, artiștii au concurat în show-ul realizat exclusiv pentru juriile de specialitate, ale căror punctaje vor fi date publicității doar după Marea Finală.

În așteptarea celei de-a doua semifinale Esc Lisboa, The Humans s-au relaxat, alături de reprezentanții Muntenegrului, într-o excursie la Quinta da Regaleira din Sintra. Construit de Antonio Augusto Carvalho Monteiro la sfârșitul secolului al XIX-lea, ansamblul face parte din Patrimoniu Mondial UNESCO.

EUROVISION 2018. Pe 10 mai, România trece prin emoţiile semifinalei Eurovision

Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, The Humans, cu melodia Goodbye, va avea loc joi, 10 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct de TVR de la ora 22.00.

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Articole asemănătoare

Video EMOTIONANT! Cum reactioneaza un caine respins de un copil bolnav de Sindrom Down

Lucy Ionesco

JUSTIN BIEBER se iubeste cu fiica lui Stephen Baldwin

Bogdan

URZICA – Beneficiile miraculoase ale urzicii, supranumite Focul Vindecator sau Planta Medicament

Lucy Ionesco