EUROVISION 2019, SEMIFINALA A II-A. Cine sunt concurentii calificati in finala Eurovision din 17 februarie de la Bucuresti
Lifestyle

EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. Concurentii calificati in finala Eurovision din 17 februarie de la Bucuresti

EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. Semifinalele Selectiei Nationale Eurovision 2019 s-au incheiat duminica, 10 februarie, la Arad, cu al doilea show al editiei din acest an, care va decide concurentii care se vor intrece in finala Eurovision de la Bucuresti. Daca la Iasi, am aflat numele primilor sase finalisti ai concursului, la sfarsitul acestei saptamani, emotiile s-au risipit si pentru ceilalti 12 semifinalisti. Acestia au urcat pe scena amenajata la Sala Sporturilor „Victoria” din Arad, iar juriul national si publicul decis cine merge mai departe, in marea finala din 17 februarie.

EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. UPDATESe anunta concurentii care se vor califica in finala nationala Eurovision 2019. 1. Olivier Kaye – Right Now; 2. Letitia Moisescu – Daina; 3. Laura Bretan – Dear Father; 4. Ester Peoney – On a Sunday; 5. Linda Teodosiu – Renegades. Al 6-lea concurent care merge in finala nationala Eurovision este ales de public si acesta este Aldo Blaga cu piesa Your Journey.

Ceilalti finalisti Eurovision de la Iasi sunt Trooper – Destin, Teodora Dinu – Skyscreaper, Dya – Lucian Colareza – Without You, Vaida- Underground, Claudiu Mirea – We are the Ones, Bella Santiago – Army of Love.

De departe, cea mai aplaudata interpretare a fost cea a Laurei Bretan, o concurenta cunoscuta publicului de la „Romanii au Talent”. Va invitam sa ascultati mai jos interpretarea Laurei Bretan, concurenta pe care o vom reasculta in finala Eurovision 2019 de la Bucuresti.

EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. Show-ul Eurovision a fost transmis in direct si in exclusivitate la TVR 1, de la ora 21.00. Ordinea intrarii celor 12 piese in concurs o puteti vedea mai jos. Juriul si publicul decid cine sunt concurentii care merg in finala nationala Eurovision din 17 februarie de la Bucuresti.


EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. Din 12, raman cel mult 6

Juriul national, format din Mugurel Vrabete, Mihai Georgescu (Mita), Crina Mardare, Adi Cristescu si Andy Platon, va avea dificila sarcina de a alege cel mult cinci piese pentru finala, iar publicul, inca una.
Misiunea celor cinci jurati se va incheia dupa ce vom afla numele pieselor care vor concura in Marea Finala, urmand ca, pentru ultimul act al Selectiei, sa predea stafeta juriului international.

Marea Finala a Selectiei Nationale pentru Eurovision 2019 va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucuresti, intr-un spectacol transmis in exclusivitate de TVR. Pentru moment, nu se cunoaste locatia evenimentului. Finalistii vor fi aflati pe parcursul celor doua semifinale, la Iasi pe 27 ianuarie 2019 si la Arad pe 10 februarie 2019.

EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. Selectia melodiei ce va reprezenta tara noastra la Tel Aviv se va face prin votul juriului international si al publicului. Votul telespectatorilor va avea ponderea unui membru al juriului si nu 50%. Nu se cunoaste momentan numarul juratilor, ci doar ca va fi par.

In finala Eurovision Romania 2019 pot participa maxim 14 cantece: 10 alese de juriile nationale, 2 de public si alte maxim 2 calificate de SRTV (in calitate de organizator) prin decizie unilaterala.

Image may contain: one or more people, people on stage, people standing, concert and crowdOrdinea intrarii in concurs a fost stabilita de echipa de productie. Criteriile care au stat la baza acesteia tin de conceptul show-ului, regizorul Dan Manoliu alternand, in desfasuratorul semifinalei, genurile abordate de concurenti.

EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. Lista pieselor care au concurat in semifinala de la Arad, in ordinea intrarii in concurs:

IELELE – 2GENTS
Muzica: Alexandru Ioan Antonescu, Catalin Tamazlicaru, Ciprian Rogojan, Doru Todorut
Versuri: Alexandru Ioan Antonescu

TEARS – GEORGY
Muzica: Valentin Muntean
Versuri: Claire Avakian

RIGHT NOW – OLIVIER KAYE
Muzica: Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir, Rasmus Bosse
Versuri: Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir

DISCRETE – XONIA
Muzica si versuri: Leticia Ascencio, John Scott Mulchaey, Edliberto Mendez, Rebecca Kathleen Creighton, George-Emanuel Calin

MAKE ME YOUR MAN – TMW
Muzica : Adrian Campurean, Adrian-Radu Rusu, Eduard Circota
Versuri: Adrian Campurean

GIVE UP NOW – JOHNNY BADULESCU
Muzica si versuri: Rob Price

HIGH HEELS ON – ECHOES
Muzica: Liviu Elekes, Claudiu Danaila
Versuri: Claudiu Danaila, Pavel Petricenco

YOUR JOURNEY – ALDO BLAGA
Muzica: Aldo Blaga, Olivier Bassil
Versuri: Aldo Blaga, Olivier Bassil, Nicoleta Roman

D A I N A – LETITIA MOISESCU & SENSIBIL BALKAN
Muzica: Mihai Ogasanu, Marian Enache
Versuri: Roni-Cristiana Cazacu, Letitia Moisescu

DEAR FATHER – LAURA BRETAN
Muzica: Mihai Alexandru
Versuri: Alexa Niculae

ON A SUNDAY – ESTER PEONY
Muzica: Ester Alexandra Cretu, Alexandru Serbu
Versuri: Ioana Victoria Badea

RENEGADE – LINDA TEODOSIU

Publicul voteaza si alege una dintre piesele care merg mai departe in Finala Nationala.

Publicul isi va putea exprima votul trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03,…13), prin SMS, la numarul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la acelasi numar de telefon – 1264 si tastand numarul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 13, cu acelasi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone.

EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. De pe un numar de telefon se poate vota o singura data pentru fiecare piesa in parte. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” si se vor inchide la semnalul „STOP VOT!”.

La finalul concursului, intalnirea culturilor da muzicii ritm si culoare, iar tensiunea jurizarii se risipeste pe acorduri de muzica italiana: Alessandro Canino sustine recitalul serii, alaturi de trupa Hit Italy.

EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. Pe scena Eurovision Romania, slagarul „Daca pleci” devine „Vai da lei”

Devenit celebru pentru hituri precum „Brutta”, „Tu, tu, tu” sau „Crescerai”, care i-au marcat participarea la Festivalul Sanremo in anii ’90, Alessandro Canino a fos distins cu numeroase premii si a reprezentat Italia la festivaluri internationale de muzica. Albumul „I”, prin care a revenit in lumina reflectoarelor in 2013, i-a adus premiul Leul de Aur la Venetia, iar din 2018, s-a alaturat proiectului Hit Italy, alaturi de fiica sa, Guya.
Pe scena aradeana, artistul italian va interpreta„Brutta”, „Tu, tu, tu”, noul hit al trupei – „Il nostro amore perfetto”, in duet cu Guya, dar si versiunea italiana a slagarului „Daca pleci”, un cadou pe care Alessandro Canino l-a pregatit pentru publicul din Romania.

EUROVISION 2019, ARAD 10 FEBRUARIE. Din 12, raman cel mult 6

Juriul national, format din Mugurel Vrabete, Mihai Georgescu (Mita), Crina Mardare, Adi Cristescu si Andy Platon, va avea dificila sarcina de a alege cel mult cinci piese pentru finala, iar publicul, inca una.
Misiunea celor cinci jurati se va incheia dupa ce vom afla numele pieselor care vor concura in Marea Finala, urmand ca, pentru ultimul act al Selectiei, sa predea stafeta juriului international.

Articole asemănătoare

MPFM SEZON 4. Cristian, imaginea tipului dupa care intoarce capul orice fata

Delia Ion

Klaus Iohannis, pe Facebook: Noua sesiune parlamentara ne ofera sansa de a arata ca am inteles mesajul celor care au votat in noiembrie 2014

Lucy Ionesco

Gala Premiilor Radio Romania Cultural si-a desemnat castigatorii noii editii la Teatrul Odeon

Lucy Ionesco