Ministerul Educatiei
Examene

EVALUARE NATIONALA 2018. Ministerul Educatiei aduce modificari la sistemul de corectare a lucrarilor

EVALUARE NATIONALA 2018. Ministerul Educatiei aduce o modificare importanta la sistemul de corectare a lucrarilor, care ar putea da peste cap organizarea scolilor, dat fiind ca informarea vine detul de tarziu. Astfel, in 2018, elevii de clasa a VIII-a vor avea lucrarile corectate dupa un nou procedeu, acestea urmand a fi scanate si publicate pe o platforma online. 

EVALUARE NATIONALA 2018. Procedurile pentru organizarea examenului national de Evaluare Nationala 2018 sunt așteptate atat de scoli, cat și de inspectorii școlari, pentru a putea coordona activitatea în județ. Sindicatele atrag atenția că este posibil să apară dificultăți în organizarea evaluării, întrucât școlile nu au fost informate că trebuie să se doteze cu scanere. Mai mult, unele centre de examen care nu îndeplinesc condițiile de conectare la internet.

Evaluarea Națională 2018 se va organiza pe centre de examen. Reprezentanții sindicatelor spun că acest lucru a fost impus de noul mod de a evalua lucrările, prin care se cere scanarea lor și urcarea pe o platformă on-line, la care să aibă acces profesorii corectori. Doar atât se știe, deocamdată, pentru că Ministerul Educației încă nu a transmis procedurile care să elucideze cum se va derula examenul. Sindicaliștii spun că din acest motiv pot să apară probleme cu achizițiile pentru că școlile nu au primit încă adrese oficiale pentru a se dota cu scanere.

„Ministerul Educației Naționale este întârziat în ceea ce privește procedurile pentru examenele naționale. Eu am tras un semnal de alarmă decidenților asupra faptului că nu s-a cerut școlilor să se doteze cu scanere și răspunsul a fost că nu este treaba noastră, ci a UAT-urilor (unităților administrativ teritoriale). Problema este că UAT- urile și-au făcut bugetele și, dacă li se va cere în luna aprilie să ia scanere, este posibil să nu aibă bani“, a precizat Constantin Lungulescu, președintele sindicatului „Spiru Haret“ Dolj.

EVALUARE NATIONALA 2018. Pregătirea pentru evaluarea națională ar trebui testată în zilele de 5 și 7 martie, date la care au fost stabilite simulările. În prezent însă, atât managerii, cât și primarii spun că nu au fost informați că ar trebui să aibă scanere.

Directorii înclină să se bazeze pe dotările pe care le au în acest moment. „Scaner avem în școală. Noi nu avem mulți elevi, sunt doar opt copii și cred că nu se va pune problema scanerului pentru că nu sunt multe lucrări. L-am folosit în multe alte situații și a mers. Eu cred și sper că, așa cum ne-am descurcat în anii antriori, ne vom descurca și anul acesta“, a precizat Dana Maiuru, directorul Şcolii din Botoșești-Paia.

Și nu doar scanerele sunt problema, ci și conexiunea la internet. În sesiunile anterioare, unele dintre școlile din județ au primit subiecte de la alte unități, din cauza faptului că nu aveau conexiune la internet care să le asigure posibilitatea de a prelua subiectele. Unele din aceste școli au ajuns însă să fie desemnate centre de examen. Managerii speră ca problema conexiunii la internet să fie rezolvată sau să se mute centrul de examen.

Related posts

Cum va debuta noul an universitar 2021 in Romania. Guvern: Va functiona autonomia universitara

Lucy Ionesco

BACALAUREAT 2015. Proba la limba materna a avut loc miercuri

Lucy Ionesco

UMF Iasi a inceput inscrierile online! Ce presupune Admiterea la Medicina 2016

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult