Examene

Evaluarea Nationala 2016 si examenul de Bacalaureat 2016 ar putea fi boicotate de profesori

EVALUARE NATIONALA 2016 – BACALAUREAT 2016. Examenele de Evaluare Nationala 2016 si Bacalaureat 2016 ar putea fi boicotate de profesorii nemultumiti de salariile primite prin noua ordonanta privind salarizarea bugetarilor, dar si de atitudinea Guvernului fata de revendicarile lor. Sindicalistii din invatamantul preuniversitar au lansat zilele trecute, la nivel national, un referendum pentru a se decide daca vor recurge la boicotarea examenelor de Evaluare Nationala 2016 si Bacalaureat 2016.

Asadar exista riscul ca examenul de Bacalaureat si Evaluarea Nationala sa fie blocate de o greva a profesorilor, insa nu toti profesorii din tara sunt de acord cu o astfel de masura. O parte dintre cadrele didactice vor sa protesteze in timpul examenelor cerandu-si drepturile salariale.

La Iasi spre exemplu, in urma consultarii care a avut loc la nivelul Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP), care vizeaza boicotarea examenelor nationale, din cei 4.269 membri de sindicat, 3.791 membri au semnat in favoarea boicotarii examenelor, acestia reprezentand 88.80%, in timp ce 478 membri. Un procent de 11.20%, nu sunt de acord cu boicotarea examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat.

Din consultare a fost exclus personalul nedidactic, aproximativ 1.200 de persoane, iar 30 de unitati de invatamant preuniversitar au anuntat ca vor finaliza situatia in cursul zilei de astazi, 21 iunie 2016.

Vezi si: BACALAUREAT 2016. Elevii au sustinut proba orala la Limba Romana, rezultatele nu vor fi trecute in catalog

Iohannis, mesaj pentru elevii care sustin examenul de Bacalaureat

Liderii de sindicat din invatamant sustin ca, la nivel central, se va decide daca se va continua cu programul sindical de protest, respectiv cu boicotarea sfarsitului de an scolar 2016, care include examenele nationale, Evaluarea Nationala 2016 si examenul de Bacalaureat. Urmeaza ca decizia sa fie luata de Colegiul National al Liderilor.

Anton Hadar, liderul Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater, declara recent:  „Grilele publicate sunt nemulţumitoare având în vedere că am ieşit în stradă. Nu e ceea ce ne-am fi dorit. Sunt 5% corecţii salariale în medie. La superior sunt 2,6% aplicabil de la 1 august timp de un an şi jumătate. Peste un an şi jumătate, nu ştim cine va mai fi la putere. Din păcate, doamna de la Finanţe (ministrul Finanţelor, Anca Dragu n.r.) nu a găsit banii necesari şi nu a venit la discuţii. Niciodată nu a venit la discuţii. Este primul ministru de Finanţe din istoria României care nu vine la discuţii cu sindicatele din Educaţie, mai ales că situaţia o cerea. Aici la marş au venit doar cei care nu au avut activităţi didactice concrete. E de apreciat efortul pe o căldură aşa de urâtă”, a declarat Anton Hadăr, liderul Federaţiei Naţionale Sindicale Alma Mater.

Te-ar putea interesa si: BACALAUREAT 2016 – 2017. Modificari in modul de organizare al examenului de BAC

IN PUII MEI 2016. Roby Roberto da examenul de BACALAUREAT! VIDEO

 

Stiri pe aceeasi tema

EXAMEN ADMITERE EXPERT CONTABIL 2014: ADMITERE CECCAR. Examenul de admitere, pe 5 si 12 octombrie 2014

Cristiana Petrariu Bota

Vacanta de primavara incepe pe 29 februarie si se incheie pe 8 martie 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lucrarea de licență, de vânzare pe sute de euro: Cât costă și ce riști dacă îți cumperi licența

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult