Examene

EXAMEN ADMITERE EXPERT CONTABIL 2014: ADMITERE CECCAR. Examenul de admitere, pe 5 si 12 octombrie 2014

EXAMEN ADMITERE EXPERT CONTABIL 2014: Examenul de admitere in Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) va avea loc pe 5 si 12 octombrie 2014. Examenul de admitere la stagiu se adreseaza celor care vor sa obtina calitatea de expert contabil si contabil autorizat, se arata pe site-ul CECCAR Bihor.

EXAMEN ADMITERE EXPERT CONTABIL 2014: Contabilii care vor sa obtina calitatea de expert contabil sau pe cea de contabil autorizat trebuie sa parcurga trei etape:

– sa sustina examenul de admitere la stagiu si sa fie admisi;
– sa efectueze un stagiu de 3 ani;
– sa sustina examenul de aptitudini si sa fie admisi.

EXAMEN ADMITERE EXPERT CONTABIL 2014: Conform CECCAR Bihor, examenul de admitere la stagiu se va organiza in acest an pe 5 si 12 octombrie 2014.

Astfel, in data de 5 octombrie 2014, candidatii care vor sa devina experti contabili sau contabili autorizati vor sustine proba scrisa la disciplinele Contabilitate, Fiscalitate, Drept.

Apoi, pe 12 octombrie 2014, pentru categoria expert contabil, candidatii vor avea proba scrisa la disciplinele Audit, Evaluarea economica si financiara a intreprinderii, Expertiza contabila, Doctrina si deontologia profesiei contabile.

EXAMEN ADMITERE EXPERT CONTABIL 2014: De asemenea, contabilii autorizati, membri activi ai Corpului, care indeplinesc conditia de studii superioare economice si care vor sa obtina calitatea de expert contabil vor sustine in aceeasi zi proba scrisa la disciplinele Contabilitate, Audit, Evaluarea economica si financiara a intreprinderii, Expertiza contabila.

Dosarele de inscriere au fost acceptate pana pe 8 septembrie 2014, se precizeaza pe pagina de internet a CECCAR Bihor.

EXAMEN ADMITERE EXPERT CONTABIL 2014: Inscrierea la examenul de admitere pentru profesia de expert contabil/contabil autorizat s-a realizat, potrivit aceleiasi surse, pe baza unei cereri tip, insotita de urmatoarele documente:

– adeverinta medicala din care sa rezulte ca solicitantul are capacitate de exercitiu deplina (medic psihiatru sau neurolog);
curriculum vitae – formular tip;
– copie legalizata de pe actul de studii, din care sa rezulte ca solicitantul are studii economice superioare cu diploma recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului – pentru expertii contabili (diploma licenta legalizata sau adeverinta licenta legalizata) / copie legalizata de pe actul de studii, din care sa rezulte ca solicitantul are studii medii, cu diploma, recunoscuta de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului – pentru contabilii autorizati (diploma bacalaureat legalizata);
– certificat de cazier judiciar, cu termen de valabilitate neexpirat;
– 3 fotografii tip buletin;
– copie act identitate BI/CI;
– copie chitanta / OP – taxa de inscriere: 175 EURO – experti contabili / 125 EURO – contabili autorizati, in lei la cursul BNR;
dosar cu sina (actele trebuie prezentate in ordinea mentionata, in dosar cu sina);

Atentie! In cazul in care numele de pe diploma de studii difera de numele din BI/CI si numele anterior nu apare nici la “Alte nume” in cazier, se solicita copie certificat de casatorie sau sentinta de divort – dupa caz.

Articole asemănătoare

ADMITERE FACULTATE 2014 pe baza mediei de la BACALAUREAT SI ESEU MOTIVATIONAL

Lucy Ionesco

Ministerul Educatiei: Profesorii nu sunt obligati sa vina la scoala in martie, salariile vor fi platite integral

Lucy Ionesco

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2015: Ce se intampla cu examenul de Bacalaureat si cu clasa pregatitoare

Lucy Ionesco