3.2 C
România
21 februarie 2024
Admitere 2018
Examene

Examenul de admitere la facultate lasa locuri libere la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj

Reintroducerea examenului de admitere lasa locuri libere la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care a rămas cu 417 locuri bugetate neocupate, în urma primei sesiuni de admitere care s-a încheiat în data de 31 iulie. Unul dintre motivele pentru care nu s-au ocupat toate locurile bugetate este faptul că foarte multe facultăți ale acestei universități au reintrodus examenul de admitere în locul concursului de dosare organizat în alți ani, scrie rfi.ro. Care sunt facultățile la care mai sunt locuri fnanțate de stat?

Au rămas cu locuri libere la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, la cea de Stiinta si Ingineria Mediului, la Geografie, la Facultatea de Istorie si Filosofie, la Teologie Reformata, și la Facultatea de Litere sau la cea de Știinte Politice, Administrative si ale Comunicării. Toate acestea au rămas, fiecare, cu 20 până la aproximativ 60 de locuri libere bugetate.

Candidații la Facultatea de Fizică au reușit să ocupe doar puțin peste jumătate din locurile bugetate. Au mai rămas câteva locuri neocupate și la Facultățile de Studii Europene, cea de Teologie Greco-Catolica, dar și la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor și la Facultatea de Teatru si Televiziune. La Psihologie si Stiinte ale Educatiei au mai rămas libere doar 4 locuri la buget dintr-un total de 349. Chiar și la Facultatea de Matematica si Informatica, pentru care există o cerere foarte mare pe piața muncii, mai sunt 2 locuri la buget ramase libere (dintr-un numar total de 456 de locuri la buget, pentru toate specializarile).

Din totalul de 60 de locuri bugetate special alocate candidatilor de etnie rroma, au fost ocupate doar 22 de locuri. De asemenea, au mai ramas disponibile si 6 locuri bugetate pentru candidatii din Republica Moldova.

În prima sesiune de admitere la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, au intrat la facultate peste 9.400 de absolventi de liceu. Dintre acestia, 4.448 au fost admisi pe locuri bugetate, anunta universitatea. Pentru cele peste 400 de locuri la buget ramase neocupate va fi organizata o sesiune de admitere in perioada 7-18 septembrie 2015.

Related posts

ADMITERE 2015 EDU.RO: Repartizarea computerizata 2015 dupa inscrierea la liceu

Lucy Ionesco

Examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat 2020 se vor organiza cu respectarea regulilor de distantare

Lucy Ionesco

BACALAUREAT 2016. Cum a fost primul examen de BACALAUREAT. Primele rezultate la Bacalaureat, o izbavire!

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult