Examenul de Bacalaureat s-ar putea modifica. Sunt vizate probele la care elevii nu primesc note in prezent

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 19, 2019 21:03

Examenul de Bacalaureat s-ar putea modifica. Sunt vizate probele la care elevii nu primesc note in prezent

Examenul de Bacalaureat s-ar putea modifica. Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat, recent, ca vizate sunt probele de competente lingvistice si digitale, la care elevii nu primesc note in prezent, ci stabilesc nivelul de competenta: mediu, avansat sau experimentat. In prezent se analizeaza excluderea sau notarea acestor probe, ministrul Educatiei precizand ca orice modificare a examenului maturitatii va fi facuta dupa o dezbatere publica. 

La preluarea mandatului de ministru al Educatiei, Monica Anisie a promis ca niciun examen nu va fi modificat in timpul anului si toate schimbarile vor fi discutate cu partenerii de dialog social. Recent, ministrul Educatiei a declarat pentru o publicatie online ca se gandeste sa schimbe examenul de Bacalaureat si va lansa o dezbatere publica. Vizate sunt probele de competente lingvistice si digitale.

Elevii sunt de parere ca probele de competente lingvistice si digitale trebuie pastrate. Dar in timp ce unii cred ca notele i-ar pune cu burta pe carte, altii spun ca stabilirea nivelului de compententa – mediu, avansat sau experimentat – este mai potrivit.

Nici sindicalistii din Educatie nu exclud o modificarea a examenului de Bacalaureat, dar nu in viitorul apropiat. 

In schimb, specialistii in Educatie spun ca inainte de orice modificare a examenului trebuie sustinuta adaptarea programei.

In prezent, Bacalaureatul presupune trei probe de competente lingvistice si digitale, si trei probe scrise. Promoveaza examenul maturitatii doar elevii care se prezinta la toate probele si obtin cel putin media 6.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.