REZIDENTIAT 2020. MS organizeaza in septembrie-octombrie 2020 o sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti
ExameneSocial

Examenul de rezidentiat se va sustine pe 8 decembrie, in urma votului dat de deputati

S-a dat votul final pe proiectul privind examenul de rezidentiat, legea urmand a fi promulgata la inceputul saptamanii viitoare. Astfel, admiterea va fi organizata anul acesta in data de 8 decembrie doar prin Ordin al ministrului Sanatatii. Fara acest vot, examenul de rezidentiat s-ar fi amanat pentru inceputul anului viitor. 

„Orice zi intarziata de la acest calendar va determina amanarea rezidentiatului din acest an pentru luna ianuarie”, a spus Florin Buicu, deputat PSD.

„Inseamna ca saptamana viitoare – luni – presedintele sa promulge legea, astfel incat marti – miercuri sa apara legislatia subsecventa necesara pentru desfasurarea rezidentiatului. Orice zi intarziata de la acest calendar va determina amanarea rezidentiatului din acest an probabil pentru luna ianuarie, anul viitor”, a adaugat Buicu.

Presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor a mai spus a toate actele normative necesare desfasurarii rezidentiatului trebuie sa fie publicate in Monitorul Oficial pana in data de 7 noiembrie.

Deputatul iesean, Petru Movila a publicat un text in care le da asigurari tuturor viitorilor medici ca isi vor putea sustine examenul de rezidentiat. Deputatul sustine ca problema rezidentiatului a fost rezolvata! Medicii isi vor sustine examenul pe data de 8 decembrie.

”Azi am dat votul final pe un proiect de lege semnat si de mine prin care medicii rezidenti vor da examenul pe 8 decembrie. Admiterea va fi organizata anul acesta doar prin Ordin al ministrului Sanatatii. Daca nu am fi rezolvat astazi aceasta problema ar mai fi durat inca doua – trei saptamani, ceea ce insemna ca examenul s-ar fi amanat pentru inceputul anului viitor. Sunt foarte multe lucruri bune in acest proiect, cum ar fi numarul de posturi scoase la concurs raportat la numarul de absolventi, la faptul ca garzile rezidentilor sunt platite corect precum si la posibiltatea de a lucra intre absolvire si rezidentiat. Asteptam pe tinerii rezidenti sa vina sa aiba grija de sanatate romanilor” se arata in postarea publicata de deputatul Petru Movila.

Examenul de rezidentiat trebuia sa se desfasoare mai devreme, insa ordinul comun al ministrului Educatiei si al ministrului Sanatatii nu a putut fi semnat, din cauza faptului ca nu exista un ministru la Educatie.

 

Articole asemănătoare

MApN ofera precizari despre posturile disponibile in 2017 pentru incadrare cu gradati si soldati rezervisti voluntari

Delia Ion

CNAIR a demarat procedurile pentru licitatia centurii Capitalei care va lega A1 cu A2

Delia Ion

Romanian Business Leaders: Autoritatile romane nu si-au respectat cuvantul de a creste contributia pentru Pilonul II de pensii si actioneaza in sens contrar

Ioana Badulescu