REZIDENTIAT 2020. MS organizeaza in septembrie-octombrie 2020 o sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti
Examene Social

Examenul de rezidentiat se va sustine pe 8 decembrie, in urma votului dat de deputati

S-a dat votul final pe proiectul privind examenul de rezidentiat, legea urmand a fi promulgata la inceputul saptamanii viitoare. Astfel, admiterea va fi organizata anul acesta in data de 8 decembrie doar prin Ordin al ministrului Sanatatii. Fara acest vot, examenul de rezidentiat s-ar fi amanat pentru inceputul anului viitor. 

„Orice zi intarziata de la acest calendar va determina amanarea rezidentiatului din acest an pentru luna ianuarie”, a spus Florin Buicu, deputat PSD.

„Inseamna ca saptamana viitoare – luni – presedintele sa promulge legea, astfel incat marti – miercuri sa apara legislatia subsecventa necesara pentru desfasurarea rezidentiatului. Orice zi intarziata de la acest calendar va determina amanarea rezidentiatului din acest an probabil pentru luna ianuarie, anul viitor”, a adaugat Buicu.

Presedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor a mai spus a toate actele normative necesare desfasurarii rezidentiatului trebuie sa fie publicate in Monitorul Oficial pana in data de 7 noiembrie.

Deputatul iesean, Petru Movila a publicat un text in care le da asigurari tuturor viitorilor medici ca isi vor putea sustine examenul de rezidentiat. Deputatul sustine ca problema rezidentiatului a fost rezolvata! Medicii isi vor sustine examenul pe data de 8 decembrie.

”Azi am dat votul final pe un proiect de lege semnat si de mine prin care medicii rezidenti vor da examenul pe 8 decembrie. Admiterea va fi organizata anul acesta doar prin Ordin al ministrului Sanatatii. Daca nu am fi rezolvat astazi aceasta problema ar mai fi durat inca doua – trei saptamani, ceea ce insemna ca examenul s-ar fi amanat pentru inceputul anului viitor. Sunt foarte multe lucruri bune in acest proiect, cum ar fi numarul de posturi scoase la concurs raportat la numarul de absolventi, la faptul ca garzile rezidentilor sunt platite corect precum si la posibiltatea de a lucra intre absolvire si rezidentiat. Asteptam pe tinerii rezidenti sa vina sa aiba grija de sanatate romanilor” se arata in postarea publicata de deputatul Petru Movila.

Examenul de rezidentiat trebuia sa se desfasoare mai devreme, insa ordinul comun al ministrului Educatiei si al ministrului Sanatatii nu a putut fi semnat, din cauza faptului ca nu exista un ministru la Educatie.

 

Stiri pe aceeasi tema

Blocul operator si sectia de Anestezie-Terapie Intensiva de la Institutul Marius Nasta din Bucuresti, inchise de DSP dupa ce doi pacienti au murit

Cristiana Petrariu Bota

Proiect de modificare a Legii privind asigurarea RCA care introduce obligativitatea prezentarii decontului sumei in maxim 45 de zile de la data reparatiei

Cristiana Petrariu Bota

In Romania au fost confirmate 2.460 de cazuri de coronavirus, 94 de decese si 252 de vindecari

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult