Articole promovate

Excursii de o zi în Brașov: destinații de explorat în apropiere

Ai petrecut deja câteva zile minunate explorând orașul Brașov și acum te întrebi ce alte destinații interesante poți descoperi în apropiere? Ei bine, te afli în locul potrivit! În acest articol, te vom ghida prin patru destinații deosebite pentru excursii de o zi în jurul Brașovului. Indiferent dacă îți place să te plimbi prin natură, să explorezi istoria sau să te bucuri de aventură, vei găsi ceva pe placul tău în aceste locuri fascinante. Așadar, pregătește-te să descoperi comorile ascunse ale regiunii!

Castelul Bran

Aflat la 30 de kilometri de Brașov, Castelul Bran își are originile în secolul XIV, când sașii din regiune Brașovului, cu permisiunea regelui maghiar Ludovic cel Mare, au ridicat cetatea din piatră pe stânca dintre Măgura și Dealul Cetății. A devenit celebru la nivel mondial datorită romanului Dracula scris de Bram Stoker. Autorul pare să se fi inspirat din Castelul Bran pentru a descrie fictivul castel al contelui Dracula.

Cu o construcție masivă, cu turnuri și ziduri de piatră, castelul domină peisajul Munților Carpați și atrage anual sute de mii de vizitatori. La Bran, vizitatorii pot explora curtea și încăperile interioare, însă o atracție specială este Tunelul Timpului. Acesta este un proiect multimedia unic în lume, accesul către el făcându-se prin fosta fântână a castelului, transformată în ascensor în 1937.

Cetatea Rupea

La doar 50 de kilometri depărtare de orașul Brașov, vei descoperi o cetate impresionantă, deși mai puțin cunoscută, ce îți va lua cu siguranță răsuflarea. Atestată documentar pentru prima dată în 1324, Cetatea Rupea nu doar că a servit drept fortăreață, ci și drept refugiu pentru satele înconjurătoare.

Cu o istorie zbuciumată, cetatea, construită pe trei incinte, a fost recent renovată și acum te așteaptă să te bucuri de un tur fascinant într-o atmosferă medievală autentică. Opțiunile de cazare în Rupea sunt limitate, așa că o soluție înțeleaptă ar fi să alegi dintre numeroasele pensiuni din Brașov pentru o experiență fără griji.

Dino Parc

Dacă te afli în orașul Brașov în compania familiei tale, îți recomandăm să petreci o zi întreagă explorând cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei.

Situat în apropierea Cetății Râșnov (un alt obiectiv turistic de excepție, actualmente în curs de reabilitare) la aproximativ 17 kilometri distanță de Brașov, Dino Parc te așteaptă cu peste 120 de reproduceri la scară naturală ale dinozaurilor, un vulcan interactiv ce imită erupțiile vulcanice, o platformă care simulează trei tipuri de cutremure, zone de joacă dedicate copiilor, dinozauri animatronici și chiar un meteorit real. La plecare, nu uita să faci o oprire în magazinul parcării pentru a achiziționa jucării sau suveniruri captivante.

Sanctuarul de urși Libearty Zărnești

La nici 30 de kilometri de Brașov vei descoperi cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume, Libearty Zărnești. Aici poți vedea peste 100 de urși salvați de la condiții mizere de trai în captivitate, bucurându-se de cele aproape 70 de hectare de păduri de conifere care au devenit casa lor.

Aici ei sunt hrăniți, îngrijiți și protejați, iar ca vizitator trebuie să respecți câteva reguli stabilite pentru bunăstarea animalelor. Printre aceste reguli se numără interdicția de a intra în parc cu copii sub 5 ani. Totodată, trebuie să știi că veniturile provenite din biletele de intrare sunt folosite pentru achiziționarea hranei sănătoase pentru ursuleți.

Înainte de a pleca în aventura brașoveană, intră pe TravelScan.ro și rezervă cazarea potrivită nevoilor tale. De asemenea, pentru a evita cozile, achiziționează online biletele pentru sanctuarul de urși și parcul dinozaurilor.

Sperăm că te-am inspirat să explorezi aceste destinații și să te bucuri de experiențe memorabile în mijlocul naturii și istoriei fascinante a regiunii. Județul Brașov este plin de surprize și aventuri, așteptându-te să le descoperi și să le împărtășești cu cei dragi.

 

Articole asemănătoare

Cele mai bune tehnici de optimizare SEO pentru site-ul tău

Lucy Ionesco

Alimente interzise pentru pisici

Lucy Ionesco

Mobilitate sustenabilă – noi modalități de alimentare

Lucy Ionesco