Social

Exercitii militare la Marea Neagra. Sea Shield 16 reuneste doua mii de militari romani si din statele NATO

Doua mii de militari romani si din statele NATO si 22 de nave participa incepand de astazi si pana pe 22 iulie la cel mai mare exercitiu naval multinational al anului, Sea Shield 16, care se desfasoara in apele teritoriale romanesti si cele internationale ale Marii Negre. 

„Cinci zile, 1000 de militari romani si 1000 de militari din sapte tari se vor antrena in comun pe mare si vor pune in aplicare proceduri de operare la standarde NATO, pentru lupta impotriva amenintarilor de orice natura pe mare, subacvatice si aeriene”, conform unui comunicat la Statului Major al Fortelor Navale Romane. La exercitiu, Fortele Navale Romane participa cu 11 nave, doua elicoptere Puma Naval, doua detasamente mobile de lansare rachete si o nava de suport pentru scafandri, Fortele Aeriene Romane asigura secventele exercitiilor de lupta aeriana cu doua aeronave MIG 21 LanceR, dar si un elicopter Puma, pentru evacuare medicala, iar Garda de Coasta romaneasca participa cu o nava de patrulare.

Bulgaria, Canada, Grecia, Polonia, SUA, Turcia si Ucraina participa cu cinci fregate, trei vanatoare de submarine, o corveta, un submarin, patru aeronave si ofiteri de stat major. Lai Sea Shield 16, vor fi evaluate structurile din Fortele Navale Romane care sunt nominalizate pentru a face parte din Forta de Reactie NATO 2016-2017 (NATO Reaction Force). „SNMG-1 este alcatuita din fregata portugheza Dom Francisco de Almeida (F-334), fregata olandeza Tromp (F-803) si fregata Regele Ferdinand (F-221), care are la bord un elicopter IAR 330 Puma Naval.

Stiri pe aceeasi tema

Ingerii lui Busu! Ei sunt medicii care i-au salvat viata: Paul Trasca, Eugen Tiereanu si Emilia Goanta

Ioana Badulescu

Andreea Nica, femeia care a murit in accidentul de la Clinceni, era handbalista la Unirea Slobozia

Cristiana Petrariu Bota

Aflux de pensionari in MAI pana in 14 septembrie, data pana la care s-au aplicat prevederile legii pensiilor militare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult