Ministrul Apararii il acuza pe Iohannis ca a incalcat legea, prelungind cu un an mandatul generalului Nicolae Ciuca la conducerea Armatei Romane
Social

Exercitii militare masive in Romania. Militari din Batalionul de Infanterie Constanta se pregatesc in poligonul de la Cincu

Exercitii militare masive in Romania. Cateva sute de militari din Batalionul de Elita Infanterie Constanta, denumit si Rechinii albi, se pregatesc in poligonul de la Cincu pentru noi misiuni in teatrele de operatii din Afganistan. Cincu este cel mai modern centru din sud-estul Europei si orice companie care urmeaza sa plece in Afganistan trece obligatoriu prin etapa de pregatire de aici.

Zilele acestea, cateva sute de militari romani se antreneaza, la Brasov, in conditii reale pentru viitoarea misiune din Afganistan, iar la Constanta 40 de scafandri de lupta din sapte tari isi testeaza limitele in cadrul unui exercitiu multinational, potrivit Stirilor TVR.

420 de militari din Batalionul de elită Infanterie Constanţa, denumit și „Rechinii Albi”, se pregătesc intens în poligonul de la Cincu, pentru misiuni în teatrul de operații afgan. Poligonul a fost transformat complet iar câțiva militari au adoptat portul tradițional afgan.

Orice companie care urmează să plece în misiune în Afganistan parcurge obligatoriu etapa de pregătire la Cincu, cel mai modern centru de pregătire militară din sud-estul Europei.

Și pe litoral, 40 de scafandri din Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Turcia, Ucraina și SUA iau parte la exercițiul Eurasian Partenership Diving. Manevrele includ trei secțiuni: distrugerea dispozitivelor explozive improvizate, scufundare la mare adâncime și neutralizarea minelor marine.

Din grupul naval de sprijin al exercițiului fac parte o navă de comandă, o vedetă maritimă rapidă, două dragoare și cinci nave rapide de intervenție cu scafandri.

Vezi Video pe site-ul TVR

Stiri pe aceeasi tema

Un nou numar de urgenta va fi disponibil de joi, pe langa 112

Cristiana Petrariu Bota

Care sunt orasele din Romania care investesc in reamenajarea strazilor

Bogdan

Dosarul electronic de sanatate ii obliga pe medicii de la stat si privat sa completeze datele medicale ale pacientilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult