0.1 C
România
20 octombrie 2021
Exercitiu de transport “curat” in Bucuresti. Vino sambata, 13 iulie, la marsul bicicletelor si al masinilor eco-friendly
Life

Exercitiu de transport “curat” in Bucuresti. Vino sambata, 13 iulie, la marsul bicicletelor si al masinilor eco-friendly

Exercitiu de transport “curat” in Bucuresti. Cum ar fi daca fiecare dintre noi ar contribui la reducerea poluarii? La aceasta intrebare incerca sa raspunda organizatorii si participantii marsului bicicletelor si al masinilor eco-friendly, un eveniment care se va desfasura sambata, 13 iulie. Bucurestenii, si nu numai, sunt invitati la o zi de transport prietenos cu mediul si cu oamenii.  

Cea de a doua editie a Marsului masinilor eco-friendly (electrice si hybrid), caruia i se adauga de anul acesta si Marsul bicicletelor “We bike Romania” se va desfasura incepand cu ora 10.00, cu plecare din parcarea Bibliotecii Nationale a Romaniei din Bucuresti.

Cele doua actiuni fac parte din Campania SMARTiCITY si pledeaza pentru aer curat in orase, prin promovarea unui transport nepoluant sau mai putin poluant si prin folosirea transportului alternativ. Campania insista pe o importanta mai mare acordata “smart mobility”, prin urgentarea finantarii si crearii infrastructurii necesare.

Campania SMARTiCITY este initiata de Jump to SMART-ER (jumptosmart.ro), in parteneriat cu Asociatia Romana de Relatii Publice (ARRP), cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale.

Ca si anul trecut, la Marsul masinilor eco vor participa automobile ale producatorilor auto, dealer-ilor auto, companiilor care si-au schimbat flota de masini, trecand la masini eletrice, dar si persoane fizice care au ales deja acest tip de transport, precum si autobuze si alte autovehicule electrice.

Una dintre marile probleme ridicate de cei care ar dori sa isi achizitioneze masini electrice, dar si de cei care le folosesc déja, este infrastructura, mai exact lipsa statiilor de incarcare, avand in vedere autonomia masinilor din acest moment. Unul dintre partenerii Marsului, ENEL X are déja planuri ambitioase in acest sens, care pot ajuta la deplasarea pe distante lungi, fara batai de cap, a celor care aleg masinile electrice.

“Credem in mobilitatea electrica si viitorul ei in Romania, precum si in necesitatea unui transport mai curat si mai sustenabil, astfel ca ne bucuram sa sustinem proiectele care aduc in atentia publicului larg avantajele aduse de vehiculele electrice” , a declarat Marius Chiriac, director ENEL X.

“Prin proiectele noastre de dezvoltare de infrastructura pentru mobilitatea electrica, ne dorim sa
oferim posesorilor si flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa in toata tara, de la nord la sud si de la est la vest, fara sa se ingrijoreze unde vor gasi urmatorul punct de incarcare”, a mai rpecizat reprezentantul ENEL X.

Printre cei care vor promova transportul eco, se numara si Mihaela Buzarnescu, racheta numarul 2 a Romaniei la tenis, Benny Adegbuy, numarul 1 in Romania la kickboxing, si campionii Romaniei la ski alpin, Ania Caill si Ionel Valeriu Achiriloaie. Iar Eduard Grosu, cel mai bun ciclist al momentului din Romania va deschide coloana de biciclisti. Lui i se alatura componenti ai lotul national de ciclism, printre care proaspatul campion national la junior Adi Marcu, dar si antrenorul lotului, Viorel Grosu.

La eveniment vor participa personalitati din lumea politica, sportiva, artistica, ONG-uri de mediu si mobilitate, ministri, reprezentanti ai conducerii unor companii private din domeniul bancar, IT & C etc., primari si candidati la primarii la viitoarele alegeri locale, city manageri sau reprezentanti ai unor ambasade.

Traseul masinilor va fi urmatorul: Biblioteca Nationala – Piata Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piata Unirii – Piata Universitatii – Piata Romana – Piata Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf si retur Bulevardul Kiseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei- Bulevardul Natiunilor Unite – Piata Constitutiei – Bulevardul Unirii – Biblioteca Nationala.

Traseul bicicletelor va fi: Biblioteca Nationala – Piata Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piata Unirii – Piata Universitatii – Piata Romana – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Bulevardul Natiunilor Unite – Piata Constitutiei – Bulevardul UniriiBiblioteca Nationala.

 

Stiri pe aceeasi tema

BRAVO AI STIL 2017. Noul sezon e gata de start, redactia emisiunii ne pregateste surprize in prima editie

Delia Ion

Lamaile din congelator, un tratament mai eficient decat chimioterapia

Cristiana Petrariu Bota

SULEYMAN MAGNIFICUL AJUNGE PE MARILE ECRANE !

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult