15.3 C
România
18 septembrie 2021
Exercitiu pentru verificarea functionarii sistemelor de alarmare, intre orele 10.00 si 11.00 in toate judetele din tara
Social

Exercitiu pentru verificarea functionarii sistemelor de alarmare, intre orele 10.00 si 11.00 in toate judetele din tara

Primul exercitiu din 2018 care are ca scop testarea si verificarea sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila va avea loc miercuri, in intervalul orar 10.00 – 11.00. Vor fi actionate sirenele de alarmare publica existente in toate judetele. 

Potrivit IGSU, intre orele 10.00 si 11.00 in toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, astfel incat sa fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale.

Astfel de exercitii se desfasoara, incepand din luna august 2017, in prima zi de miercuri a fiecarei luni.

In cadrul exercitiului, semnalele de alarma au urmatoarele semnificatii, in functie de durata acestora:

– Semnalul ALARMA AERIANA se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauza de 4 secunde intre ele.
– Semnalul ALARMA LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauza de 10 secunde intre ele.
– Semnalul PREALARMA AERIANA se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauza de 12 secunde intre ele. Prealarmarea reprezinta transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare catre autoritati despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.
– Semnalul INCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.

In Capitala exista 390 de sirene in evidente (337 electrice si 53 electronice). Din acestea, doar 102 sunt centralizate si pot fi actionate de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti – Ilfov.

In ceea ce priveste judetul Ilfov, acesta are in evidente 75 de sirene (58 electrice si 17 electronice). Dintre aestea, doar 10 sunt centralizate si pot fi actionate de catre ISU Bucuresti-Ilfov.

Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice sunt inundatiile, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor.

Stiri pe aceeasi tema

Noul sef al Politiei Romane dupa cazul Caracal este Liviu Vasilescu

Cristiana Petrariu Bota

Medicamente mai ieftine de la 1 iulie 2015, Romania va avea cele mai mici preturi din Europa

Cristiana Petrariu Bota

Agentia de presa Bloomberg a publicat clasamentul privind eficienta sistemelor medicale din lume. Pe ce loc se afla Romania

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult