-0.4 C
România
21 ianuarie 2021
MARTE
Life

Exista viata inteligenta pe Marte? Cinci imagini care tind sa afirme acest lucru

Intotdeauna oamenii au fost fascinati de planeta Marte, cea mai apropiata de locul in care ne desfasuram viata, si nu adesea si-au inchipuit ca acolo exista un nivel de viata cel putin la fel de inteligent ca pe Terra.

Filmele SF din trecut ii prezentau pe locuitorii lui Marte drept niste omuleti verzi politicosi si extrem de prietenosi. In realitate insa nu exista nicio dovada concreta ca pe planeta vecina ar putea exista viata la un nivel de inteligenta cel putin satisfacator.

Informatiile venite dispre NASA au descurajat marea masa a populatiei care spera la cateva intalniri cu martienii veseli. Exista insa si un grup de conspirationisti care considera ca, dintr-un motiv sau altul, ni se ascunde adevarul in privinta vietii de pe planeta Marte.

Conspirationistii considera nu numai ca exista viata inteligenta pe Marte ci si ca deja s-au facut mai multe vizite cu personal uman pe aceasta planeta. Unii speculeaza chiar mai mult decat atat in sensul in care cred ca deja omenirea are cateva colonii pe planeta Rosie.

CITESTE SI: Zece semne ca te-ai reincarnat cel putin odata

In afara de aceste speculatii, pe internet circula un filmulet in care sunt prezentate imagini care chiar daca nu reprezinta dovezi concrete ale prezentei vietii inteligente pe Marte, nasc semne de intrebare asupra unor adevaruri despre care se crede ca sunt tinute secrete.

Primul semn de intrebare pus de-a lungul clipului are in vedere prezenta unei pete inexplicabile pe care robotul Curiosity a surprins-o pe suprafata lui Marte. Interesant este faptul ca in imagini luate la doua ore distanta de la momentul initial, pata disparuse fara urma.

Un episod foarte ciudat dateaza din data de 3 aprilie 2014. Acelasi robot Curiosity aflat la a 589-a zi a prezentei pe sol martian a surprins in departare, printre dunele specifice locului, o luminita destul de puternica pentru care nu exista nicio explicatie. Luminita aparea in fotografii transmise din diferite unghiuri ceea ce au sporit semnele de intrebare asupra provenientei acesteia.

In anul 2012, un grup de astronomi amatori au zarit un obiect de marimi considerabile in timp ce studiau suprafata martiana. In aparenta obiectul ciudat avea o inaltime de 5 metri si parea un bolovan gigant desprins dintr-o baza de cineva pentru a- servi la un scop precis.

Interesante sunt si cavernele descoperite in anl 2007 care fascineaza prin dimensiunile considerabile si nasc semne de intrebare asupra posibilitatii de a gazdui conditii de viata optime.

Poate ca imaginea care a iscat cea mai mare valva in mediul astronomic a fost cea in care este surprinsa o aparenta forma umanoida numita Yeti Martianul.

Desigur ca suspiciuni legate de prezenta vietii pe planeta vecina au apaur chiar si in secolele trecute. Celebre sunt canalele martiene descoperite de Schiaparelli in anul 1877 dar si fata martiana pozata in 1976 pe parcursul programului Viking.

Stiri pe aceeasi tema

SELENA GOMEZ: Nu vreau ca fanii sa-mi controleze viata!

Delia Ion

Un prezentator de stiri a fost suspendat pentru jumatate de an

Corina Alexandru

Lavinia Sandru baga divort de Darius Valcov

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult