Exit-poll: Actorul de comedie Volodimir Zelenski este noul presedinte al Ucrainei cu 73% din voturi
Externe

Exit-poll: Actorul de comedie Volodimir Zelenski este noul presedinte al Ucrainei cu 73% din voturi

Comediantul Volodimir Zelenski este noul presedinte al Ucrainei. Potrivit exit-pollului, Volodimir Zelenski a fost ales noul presedinte al Ucrainei cu 73%din voturi, relateaza AFP. Contracandidatul sau a fost Petro Porosenko.

Potrivit NIMG, in sudul Ucrainei 73,4 la suta au votat pentru Zelenski, iar pentru Porosenko – 26,6 la suta, in partea de Est a tarii – 88,8 la suta si 11,2 la suta, in partea de Vest – 55,6 la suta si 44,4 la suta, in centrul tarii – 72,9 la suta si 27,1 la suta.

In primul tur al al alegerilor din Ucraina desfasurat pe 31 martie, Zelenski, care a interpretat un rol de presedinte ca actor, a obtinut 30%, urmat de actualul presedinte, Petro Poroshenko, cu 16,6%.

Zelenski era creditat in ultimele sondaje cu peste 70% din intentiile de vot, cu mult peste rivalul sau, presedintele in exercitiu Petro Porosenko. Lentoarea luptei anticoruptie si impasul in care se afla conflictul din estul Ucrainei au contribuit la ascensiunea lui Zelenski la presedintia fostei republici sovietice cu 45 de milioane de locuitori.

Stiri pe aceeasi tema

Trump vrea sa redeschida inchisorile secrete ale CIA (surse)

Cristiana Petrariu Bota

Seful delegatiei UE la Chisinau respinge scenariul unirii Rep. Moldova cu Romania: Politica nu poate fi schimbata din afara

Cristiana Petrariu Bota

PRESA STRAINA DESPRE ARESTAREA LUI MIRCEA BASESCU

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult