Expertii FMI se afla la Chisinau pentru a evalua situatia macroeconomica din Rep. Moldova
Externe

Expertii FMI se afla la Chisinau pentru a evalua situatia macroeconomica din Rep. Moldova

Expertii Fon­du­lui Mone­tar Inter­națio­nal (FMI) se afla, zilele acestea, într-o vizită de lucru la Chi­și­nău, insa vizita nu se va încheia cu un pro­gram de asis­tență finan­ci­ară și are scopul doar de a evalua situația macroeconomică din Republica Moldova, scrie informeaza RFI, care citeaza o stire Radio Chişinău.

Echipa de experţi, condusa de Ivanna Vladkova-Hollar, va avea întrevederi cu înalții oficiali de la Chișinău. „O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ivanna Vladkova-Hollar se va afla în vizită de lucru la Chişinău în perioada 23-29 februarie 2016”, potrivit anuntului FMI.

Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și perfecționarea guvernării. Misiunea nu are mandatul de a negocia un program de asistență financiară.

Moldova risca sa intre intr-un colaps financiar

În același timp, comentatorii economici consideră că, chiar și în cazul în care autoritățile vor ajunge la o serie de înțelegeri de principiu cu reprezentanții FMI, banii ar putea ajunge în Republica Moldova nu mai devreme de luna octombrie. Chișinăul ar putea intra într-un colaps financiar dacă nu va găsi până atunci surse de finanțare alternative.

Potrivit directorului Institutului Economiei de piață de la Chişinău, Roman Chirca, chiar dacă misiunea Fondului va ajunge la o înțelegere cu autoritățile de la Chișinău, semnarea memorandumului se va produce mult mai târziu, după reuniunea conducerii FMI, care ar putea avea loc nu mai devreme de luna octombrie. Roman Chirca atenționează la rândul său că, fără un acord cu FMI, care ar debloca finanțarea externă – inclusiv banii promiși de Guvernul de la București – Republica Moldova ar putea intra într-un colaps financiar.

Un nou acord cu FMI va fi semnat doar dacă Guvernul va îndeplini mai multe condiții. Cabinetul de miniștri, condus de democratul Pavel Filip, s-a pronunţat în favoarea reluării negocierilor pentru semnarea unui nou acord cu Fondul.

Stiri pe aceeasi tema

Explozie la o statie de metrou din Istanbul, mai multi raniti

Cristiana Petrariu Bota

Efectul Brexit. Marea Britanie creeaza locuri de munca pentru romani si indieni din cauza lipsei de personal calificat

Ioana Badulescu

Trump le sugereaza locuitorilor din Carolina de Nord sa voteze de doua ori, o data prin posta, o data in persoana. Activisti: Este ilegal, nu-l ascultati pe presedinte

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult