Explozie la mina Uricani, un miner a murit si alti trei au fost raniti
Social

Explozie la mina Uricani, un miner a murit si alti trei au fost raniti

O explozie puternică s-a produs, luni dimineaţă, la mina Uricani. Patru mineri au fost surprinşi de deflagraţie, trei dintre ei au fost recuperaţi şi au fost transportaţi la spital, insa cel de-al patrulea miner a fost dat disparut si ulterior a fost gasit mort de salvatori. La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe, dar şi elicopterul SMURD de la Craiova.

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anuntat ca cei trei mineri raniti in explozia de la Mina Uricani vor fi adusi cu un elicopter in Bucuresti, urmand sa fie internati la Spitalul de Arsi si la Spitalul Bagdasar Arseni.

Al patrulea miner a fost gasit mort, dupa ce initial fusese dat disparut.

Minerii lucrau la 50 de metri adancime, la ridicarea unui dig pe plan inclinat, iar in acea zona nu mai exista tensiune electrica de multa vreme, a precizat liderul sindical de la mina, Laszlo Domokos. El a declarat ca principala ipoteza este ca deflagratia s-ar fi produs in urma unei aprinderi de metan in subteran. Sindicalistul a mai precizat precizat ca lucrarea respectiva este mai veche, iar indiguirea era facuta la suprafata.

Mina Uricani este in proces de inchidere, aprobat inca din 2009, iar pana la finalul anului este prevazut sa isi incheie activitatea de exploatare. Din cei 2.200 de mineri care lucrau acolo, acum au mai ramas aproximativ 300.

Potrivit medicilor, minerii care au ajuns la spital au arsuri pe faţă, pe mâini şi pe picioare. Potrivit primarului localităţii Uricani, Dănuţ Buhăescu, explozia a avut loc în primul schimb, după ora 6.00, într-o galerie de legătură unde se aflau patru mineri.

Trei dintre ei au fost scoşi din subteran şi transportaţi la spitalul din Uricani, iar al patrulea nu a fost găsit, fiind căutat la această oră. Cei trei mineri nu au leziuni grave, a mai spus primarul.

Exploatarea minieră de la Uricani este în curs de închidere. Explozia de la mina Uricani intervine la aproape trei săptămâni de la accidentul din mina Lupeni, tot din județul Hunedoara, soldat cu trei morți.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Articole asemănătoare

Cum să alegi jucării sigure și non-toxice pentru copilul tău

Ioana Badulescu

Dorin Cocos si-a recunoscut faptele. Magistratii ICCJ dezbat astazi un nou termen in dosarul ANRP

Lucy Ionesco

CCR arunca in aer dosarele penale intocmite cu ajutorul SRI. Informatiile culese de servicii nu pot fi folosite ca proba in instanta

Ioana Badulescu