Explozie langa Ambasada SUA din China in urma detonarii unei bombe

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu iulie 26, 2018 11:20

Explozie langa Ambasada SUA din China in urma detonarii unei bombe

CHINA – O explozie s-a înregistrat, joi, langa Ambasada SUA de la Beijing, aparent în urma detonării unei bombe, transmit agentiile de presa internationale. Din primele informatii reiese ca, în afară de atacator, nu au mai fost alți răniți.

„A fost o explozie astăzi (joi, n.red.) în jurul orei 13 (ora României, 8.00) în spațiul public din apropierea colțului de sud-est al complexului ambasadei. Potrivit ofițerului de securitate regională al ambasadei, o persoană a detonat o bombă. În afară de atacator nu au mai fost alți răniți. Poliția locală a intervenit”, a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei SUA pentru cotidianul The Guardian.

BBC News relatează că poliția de la Beijing a comunicat că „un presupus dispozitiv de tip petardă” a cauzat un mic incendiu. Atacatorul a suferit răni la nivelul brațelor în urma incidentului și a fost transportat la spital, însă viața acestuia nu este în pericol.

O coloană de fum putea fi văzută ridicându-se din zona unei intersecții aflate în apropierea ambasadei și mai multe mașini de poliție în preajma reprezentanței diplomatice.

În cursul dimineții de joi, în zona ambasadei, o femeie a turnat benzină pe ea si a fost luată de poliție. Însă momentan nu există vreo confirmare că ar exista vreo legătură între acest incident și explozia înregistrată mai târziu.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.