Expozitia de pictura "Reflection" a romanului Roland Pangrati a fost vernisata la Tokyo
Life

Expozitia de pictura „Reflection” a romanului Roland Pangrati a fost vernisata la Tokyo

Reflectii romanesti in Extremul Orient! Astazi a fost vernisata la Tokyo expozitia de pictura a artistului roman Roland Pangrati intitulata „Reflection”. Expozitita va fi deschisa intre 6 octombrie si 18 octombrie la Galeria de Arta Floraison, Tokyo.
 
Lucrarile romanului nascut in Galati nu sunt doar arta vizuala, acestea fiind capabile sa stimuleze toate cele 5 simturi umane. Picturile sale pot fi experimentate in plan psihologic si mental, mesajul lor adresandu-se acelei parti interioare care este aceeasi, indiferent de nationalitate sau cultura. Vorbim despre umanitatea din fiecare persoana, remarca curatoarea expozitiei, Hiroko Narizuka (Tokyo).
 
Pentru aceasta expozitie, Roland Pangrati foloseste tehnici traditionale japoneze de pictura, lucrarile sale reusind sa reflecte o transcedere a cerului si pamantului pentru a se intalni intr-o suprema frumusete.
 
Expozitia de pictura "Reflection" a romanului Roland Pangrati a fost vernisata la Tokyo
Expozitia de pictura „Reflection” a romanului Roland Pangrati a fost vernisata la Tokyo

Intr-un anume sens, o stanca exprima trecerea timpului, iar copacii se ofilesc doar pentru a putea renaste din nou, reflectand trecerea zilelor si a anotimpurilor.

 
In picturile lui Roland Pangrati, mai multe momente din abisul timpului coexista, fiind scufundate intr-un spatiu unde toate detaliile din picturi devin macro.
 
Culorile obtinute in acest fel, sunt asezate pe hartie Washi, cu durabilitate mai mare de 1.000 de ani, realizata manual in Japonia, din fibre de Kozo (dud japonez), care nu se rupe nici daca este uda, se maturizeaza dupa 300 de ani si devine mai alba si face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO al Japoniei, fiind recunoscuta ca una dintre Valorile Intangibile ale Umanitatii.
 
Adevarata placere de a admira operele realizate de Roland Pangrati se afla in actul de creare a unei alte lumi, care „sparge” toate barierele de varsta, generatie sau nationalitate si ofera mintii oportunitatea de a evada din propriile limite.
 

Stiri pe aceeasi tema

REDUCERI? Romanii sunt de necontrolat cand e vorba de reduceri si produse gratuite. Psiholog: Este o tulburare psihica!

Cristiana Petrariu Bota

Radu Mazare a petrecut cu Tania Budi in club Luv de Sfantul Stefan. FOTO

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU 28 APRILIE 2014. Raymond: In Casa acasa am devenit cu totii rai!

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult