Externe

F-35 Joint Strike Fighter, cel mai scump avion de lupta supersonic din istorie, aproape de lansare

Cel mai scump avion de lupta supersonic din istorie se pregateste de lansare. F-35 Joint Strike Fighter este cel mai scump proiect de acest tip din lume si a fost dezvoltat timp de 15 ani in urma unor investitii care insumeaza 400 de miliarde de dolari. F-35 poate executa toate manevrele necesare apararii in spatiul aerian, insa criticii spun ca avionul prezinta un dezavantaj energetic, mai exact ca nu poate efectua manevre rapide de intoarcere in timpul unei lupte, transmite CNN.

Programul prin care a fost realizat avionul este cel mai scump din istorie, iar pentru a utiliza F-35, Pentagonul va investi o mie de miliarde de dolari, conform Biroului de Contabilitate al Guvernului.

“Nu mă aşteptam să fiu surprins în timpul testelor şi nu am fost surprins”, a declarat, luni, generalul Jon Davis, comandantul Forţelor Aeriene. Davis şi-a exprimat încrederea că F-35 poate executa toate manevrele necesare apărării în spaţiul aerian.

În ciuda faptului că Joint Strike Fighter îndeplineşte multe roluri, site-ul War is Boring a scris că, în ianuarie, testele au scos la iveală că avionul prezintă un dezavantaj energetic, pentru că nu poate efectua manevre rapide de întoarcere în timpul unei lupte.

Joe DellaVedova, directorul departamentului de relaţii publice din cadrul proiectului, a declarat că raportul publicat de War is Boring nu este relevant pentru că F-35 este o aeronavă care îndeplineşte mai multe roluri, printre care şi cel de luptător, atribut pe care modelele vechi nu îl prezintă, iar îmbunătăţirea unor caracteristici se face în defavoarea altora, a mai spus DellaVedova.

În ultimii 10 ani, Joint Strike Fighter a întâmpinat diverse probleme, de la defecţiunile la hardware la erorile software, care au întârziat programul cu mai mult de trei ani şi pentru care a fost nevoie de încă 200 de miliarde de dolari. În 2014, întreaga flotă de aeronave F-35 a fost ţinută la sol de probleme la motor.

S-512, avionul viitorului! Cum arata Spike S-512, primul avion supersonic de business din lume

Primul contractor al avionului, Lockheed Martin, a spus că el crede că majoritatea problemelor tehnice pe care le-a avut F-35 au rămas în trecut.

Prima implementare a acestuia este programată nu înainte de 2017, dar ar putea să aibă loc mai devreme doar dacă se vor îndeplini toate normele de securitate naţională, a mai precizat Davis.

Forţele Armate vor continua să aducă aeronave, chiar şi după ce Joint Strike Fighter va fi declarat operaţional.

Armata lucrează la dezvoltarea celei mai bune strategii de folosire ale armelor avionului şi la îmbunătăţirea caştii pilotului pentru a avea o vedere nocturnă mai bună.

Pentagonul vrea să achiziţioneze 2.443 de aeronave de luptă F-35, iar Davis a spus că nu vede niciun motiv ca numărul acestora să fie redus.

“Nu îmi pot imagina să renunţ la cumpărarea F-35 pentru că acum înlocuiesc modelele F-18, Harriers şi Prowlers”, a spus Davis făcând referire la avioanele mai vechi care încă sunt în uz.

“O să fie o aeronavă potrivită pentru Forţele Armate şi pentru întreaga naţiune”, a completat Davis.

Related posts

China a facut primele declaratii despre numarul medicilor loviti de coronavirus. Sase cadre medicale au murit

Lucy Ionesco

Trump l-a demis pe secretarul de stat Rex Tillerson. In locul sau va fi numit Mike Pompeo, actual director CIA

Ioana Badulescu

Presedintele Parlamentului European: Kovesi est propunerea PE pentru sefia Parchetului European

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult