Facebook a eliminat pagini si conturi de F­acebook si un grup din Romania care faceau parte dintr-o retea de conturi false apropiata PSD

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 8, 2019 14:37

Facebook a eliminat pagini si conturi de F­acebook si un grup din Romania care faceau parte dintr-o retea de conturi false apropiata PSD

Facebook sustine ca a eliminat patru pagini, 26 conturi de F­acebook si un grup din Romania care faceau parte dintr-o retea ce opera in Romania prin conturi false, dar si reale create de apropiati ai PSD, a spus seful pentru Cyberseccurity al companiei, Nathaniel Gleicher, pentru HotNews.ro. 

”Ei au impartasit, de asemenea, continut care incita la dezbinare si au promovat continut gazduit de cateva domenii care se prezentau ca site-uri de stiri”, au spus cei de la Facebook, citati de HotNews.ro.

”Am eliminat 30 de pagini grupuri si conturi din Romania, parte a unei retele coordonate menite sa induca oamenii in eroare. Clonau pagini care imitau surse reale de stiri, dar postau continut partizan pro PSD”, a spus intr-un interviu telefonic Nathaniel Gleicher, seful pentru cyber-security al Facebook.

”Au facut tot ce au putut pentru a-si ascunde identitatea, dar analizele noastre arata ca o parte din activitate a fost legata de un om din partidul de la putere, PSD”, a mai spus oficialul companiei, pentru HotNews.

El a adaugat ca aceste conturi eliminate aveau 1.500 de urmaritori (followers) si bugetul de publicitate a fost mic, 650 de dolari.

Primele reclame au fost postate in 2013, ultimele, in 2019. Facebook, pana la a decide ce elimina, face o investigatie folosindu-se de sisteme automate ce detecteaza comportament dubios si apoi se ajuta de parteneri din societatea civila, diverse organizatii si investigatori independenti.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.